adscode
adscode

Özel eğitim öğrencisine ayrımcılık konusu Meclis gündeminde!

CHP Ankara Milletvekili Levent GÖK, bir velinin zihinsel engeli bulunan özel eğitim 3. sınıf öğrencisi çocuğu için okul servis hizmeti sağlanmadığını ifade etmesiyle ilgili soru önergesi verdi.

Özel eğitim öğrencisine ayrımcılık konusu Meclis gündeminde!
Eğitim
Güncelleme : 26-Aug-20 18:47

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

 

Aşağıdaki sorularımın Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya Selçuk tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını, Anayasanın 98 ve İçtüzüğün 96. maddeleri gereğince arz ederim.

                                                                         

  

                                                                  Levent GÖK

Ankara Milletvekili

 

         Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu’na(TİHEK) başvuran bir veli zihinsel engeli bulunan özel eğitim 3. sınıf öğrencisi çocuğu için okul servis hizmeti sağlanmadığını ifade ederek ayrımcılık yasağının ihlal edildiğini bildirmiştir. Epilepsi hastalığı bulunan oğlunun okulun engelli öğrenciler için oluşturduğu sabahçı programında eğitim görmesi sebebiyle sağlık sorunları yaşadığını belirten veli epilepsi hastaları için uyku düzeninin çok önemli olduğunun altını çizerek özel sınıf açılmasını talep etmiştir. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü okulda öğlenci programında özel eğitim sınıfı açılabileceğini ancak kamu zararına sebep olacağı gerekçesiyle öğrenci servisi temin edilemeyeceği yönünde bir cevap vermiştir. Özel eğitime gereksinim duyan çocuklarımız için yalnızca derslik, ders programı ve öğretmen sağlanması yeterli olmamakta, sözü geçen öğrenciler eğitim hayatının her alanında desteğe ihtiyaç duymaktadır. Çocuklarımızın temel eğitim ve yaşam ihtiyaçlarının kamu zararı olarak tanımlanması hukuka ve eğitimci etiğine aykırıdır.

         Bu bilgiler ışığında:

  1. Sözü geçen engelli öğrencimizin servis ihtiyacı giderilecek midir?
  2. Engelli öğrencilere okul servisi temin edilmesini kamu zararı olarak niteleyen İlçe Milli Eğitim Müdürü hakkında herhangi bir işlem yapılmış mıdır?
  3. 2002 – 2020 döneminde uyku düzeninin korunması için öğlenci programında özel sınıf talep eden engelli öğrencilerimizin sayısını yıllık temelde açıklar mısınız? Sözü geçen taleplerden kaçına olumlu cevap verilmiştir?
  4. 2002 – 2020 döneminde okul servisi talep eden engelli öğrencilerimizin sayısını yıllık temelde açıklar mısınız? Sözü geçen taleplerden kaçına olumlu cevap verilmiştir?
  5. 2002 – 2020 döneminde servis temin edilmediği için kendi imkanları ile okullarına ulaşım sağlayan engelli öğrencilerimizin sayısını yıllık temelde açıklar mısınız?

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)