adscode
adscode

Özel öğretim kurslarının kapatılması erteleniyor mu?

Kapandı, kapanacak derken özel öğretim kurslarının kapatılması yeniden ertelendi mi?

Özel öğretim kurslarının kapatılması erteleniyor mu?
Eğitim
Güncelleme : 08-May-19 11:03

MEB, özel öğretim kurslarının kapatılacağını 28 Ocak 2019 tarihli basın bülteniyle açıklamıştı.

Açıklamada; “Millî Eğitim Bakanlığınca, özel öğretim kursları 2019 – 2020 eğitim ve öğretim yılından itibaren kapatılacak. Millî Eğitim Bakanlığı, olası mağduriyetleri önlemek için özel öğretim kurslarının 2019 – 2020 eğitim ve öğretim yılından itibaren kapatılmasına ilişkin tüm çalışmalarını tamamladı. Bu kapsamda 5580 Sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanununda değişiklik öngören çalışmanın yasalaşmış olması sonucunda özel öğretim kursları kapanacak. Bu nedenle veli ve öğrencilerin herhangi bir mağduriyet yaşamaması için önümüzdeki eğitim öğretim yılından itibaren özel öğretim kurslarının yeni öğrenci kaydı yapmamaları ve bursluluk sınavı yapmamaları gerekmektedir.” ifadelerine yer verilmişti. 

Buna rağmen bu kurumların kayıt almaya devam ettikleri konuşulurken; Abbas Güçlü, sosyal medya hesabından konuyla ilgili, "Temel liseler ve hazırlık kursları bu öğretim yılı sonunda kesinlikle kapanacak denildi ama sanki bazı kurumlar,bale ve dans kursları adı altında faaliyetlerine devam etmek için hazırlık ve kayıt içindeymiş! MEB,bu kafa karışıklığını gidermek için çok net bir açıklama yapmalıdır!" açıklamasında bulunarak durumu gündeme taşıdı. Bu açıklamaya gelen cevaplarda ise iki mesaj dikkat çekti.

Bu mesajlarda kurumlardan velilere yönelik özel öğretim kurumlarının kapatılmasının 2 yıl ertelenmiş olduğuna ilişkin açıklamalar yer alıyor. İşte o mesajlar:


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)