adscode
adscode

Özel okul ama ücretsiz!

İzmir’de bu yıl eğitime başlayacak olan Özel Mavi Teknik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde okuyan öğrencilerin eğitim giderlerini devlet karşılayacak.

Özel okul ama ücretsiz!
Eğitim
Özel okul olmasına rağmen 4 yıllık eğitim süresince velilerin ödeme yapmayacağı okuldan mezun olan öğrencilerin işleri de, aldıkları mesleki eğitim sayesinde okul sonrasında hazır olacak.

Neden ücretsiz?
Kolej, bakanlıklar arasında imzalanan protokolle, mesleki eğitimin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması amacıyla devlet tarafından desteklemesi sebebiyle velilerden ödeme almayacak. Okula kayıt yaptırmak isteyen öğrenciler için bir başvuru ve ön şart aranmadığı gibi, kaydını yaptırmak isteyen her öğrenci için şartsız destek verilecek.

Kimya, Matbaa, Plastik, Uçak Bakım, Yenilebilir Enerji, Biyokimya Cihazlar, Elektrik-Elektronik, Tesisat ve İklimlendirme, Endüstriyel Otomasyon ile Mobilya ve İç Mekan Tasarımı bölümleriyle 10 farklı mesleki eğitim seçeneği sunan eğitim kurumu, uzman kadrosu ve öğrencilerine sunduğu yurt dışı staj imkanı ile de geleceğin teknik uzmanlarını yetiştirmeyi hedefliyor. 10 farklı meslek grubunda eğitim veren lisede, sınırlı sayıda olan sınıf kontenjanları sebebiyle bazı bölümlerin kayıtlarının dolduğu belirtiliyor.

İHA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)