adscode
adscode

Özel okul öğretmenlerinden Bakan'a 10 soru

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in yanıtlaması için 10 soru yöneltti.

Özel okul öğretmenlerinden Bakan'a 10 soru
Özel Eğitim
Güncelleme : 07-Jun-22 10:48

 

Sendika’dan yapılan açıklamada Bakan Özer’e ‘Özel sektör öğretmenlerinin kayıt dışı, sigortasız, güvencesiz çalıştırılmaları, asgari ücret altı maaş almaları, Öğretmenlik Meslek Kanunu’nda ayrım yapılması konuları başta olmak üzere özel okul öğretmenlerinin yaşadığı sorunlar hakkında sorular soruldu:

1- Özel sektör öğretmenleri "belirli süreli iş sözleşmesi"yle mevsimlik işçi gibi çalıştırılarak belirsiz bir geleceğe mahkum ediliyor. Özel sektör öğretmenleri de MEB'in öğretmenleri olduğuna göre onları bu düzenden kurtarmak için daha bekleyecek misiniz?

2-Yoksulluk sınırı altında çalışan özel sektör öğretmenlerinin 2014 yılında patronlar için yapılan değişiklikle elinden alınan taban maaş uygulamasını tekrar yürürlüğe sokmak için sorumluluk alacak mısınız yoksa ''Eşit İşe Eşit Ücret'' hakkımızı gasp etmeye devam mı edeceksiniz?

3-Asgari ücret altında maaş ödeyerek yasaları açıkça ve korkusuzca çiğneyen patronlar hakkında işlem başlatmayı düşünüyor musunuz?

4-"Dershane" yerine gelen "kişisel gelişim kursu","etüt merkezi" ," özel öğretim kursu" gibi kurumlarda, sözleşmesiz çalışan ve MEB ataması yapılmadan "depo sorumlusu" , "büro memuru" gibi gösterilen öğretmenlerin olduğunu biliyor musunuz? Konu hakkında çalışma yapacak mısınız?

5-Bir dayatma ile Meclis'ten geçen ve öğretmenleri yarıştıracak ve öğretmenliği kariyer mesleği haline getirecek sözde ''Ögretmenlik Meslek Kanunu''ndan vazgeçip kamu-özel ayrımı yapmadan öğretmenlerin ekonomik, sosyal ve özlük haklarını temel alan bir meslek kanunu yapmayı düşünüyor musunuz?

6-Özgürce sendikalı olabilme ve faaliyet yürütebilme hakları konusunda sektörde çalışan öğretmenleri destekleyecek, teşvik edecek ve buna karşı olan kurumlarla mücadele edecek misiniz yoksa patronlarla kol kola yürümeye devam mı edeceksiniz?

7-Bakanlığınız, hukuksuz işlemleri milli eğitim müdürlüklerine şikayet eden öğretmenlerin şikayetlerini ciddiye alıp sorumluluğunu artık yerine getirecek mi? Soruşturmalara atadığınız denetmen (müfettiş) ve soruşturmacılarınız (muhakkik) görevlerini kötüye kullanıyor ve patronla iş birliği içinde öğretmenleri mağdur ediyor. Bu duruma seyirci kalmayı daha ne kadar düşünüyorsunuz?

8-Kayıt dışı, sigortasız ve güvencesiz çalışan öğretmenlerin mağduriyetini gidermek için harekete geçmeyi düşünüyor musunuz?

9-Rehabilitasyon merkezlerinde yaşanan gelmeyen öğrenciler için öğretmenlere zorla imza attırma gibi usulsüzlüklere karşı bir girişiminiz var mı?

10-Özel sektörde faaliyet yürüten kurumlara nitelikli, sürekliliği olan ve düzenli denetlemeleri ne zaman yapmaya başlayacaksınız?

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)