adscode
adscode

Özel Okulları Tercih Ederken Veli ve Öğrencilere Önemli Tavsiyeler

ŞİMDİ TERCİH ZAMANI ÖZEL OKUL MU? DEVLET OKULU MU?ÖZEL OKULLARI TERCİH EDECEK ÖĞRENCİ VE VELİLERE TAVSİYELER

Özel Okulları Tercih Ederken Veli ve Öğrencilere  Önemli Tavsiyeler
Sınavlar
Oğuzkaan Koleji Yönetim Kurulu Üyesi ve Eğitim Uzmanı Hatice Yılmaz, tercihlerini özel okullardan yana kullanan ve 24 Haziran – 05 Temmuz 2015 tarihleri arasında kayıt yaptıran öğrencilerin merkezi tercih ve yerleştirme sistemine giremeyeceklerine dikkat çekti. Bu öğrencilerin, resmi okullardan birine geçebilmeleri için 17 Ağustos - 4 Eylül 2015 tarihleri arasında, üç defa yapılacak yerleştirmeye esas nakil başvurusunda bulunabileceklerini ve  6-16 Temmuz merkezi tercih ve yerleştirme başvuruları döneminde ise ‘Özel okula kayıt yaptıracağım’,‘Tercih yapacağım’ butonunu işaretlediği halde 11 Eylül 2015 tarihine kadar herhangi bir özel okula kaydını yaptırmayan öğrencilerin kayıtlarının, bu tarihten itibaren açık öğretim kurumuna otomatik olarak yapılacağının altını çizerek öğrencilerin ve velilerin bu konuda dikkatli olmaları gerektiğini belirtti.



Özel mi?  Devlet mi?
Hatice Yılmaz, ‘Velilerin özel okul mu yoksa devlet okulu mu? Tercih etmeliyim kararsızlığıyla çok karşılaşıyoruz. Bu konuyla ilgili bize başvuran velilere, Oğuzkaan Koleji olarak bu kararı vermelerini sağlayacak bir yol haritası sunuyoruz. Bu yol haritasıyla hareket edenler en sağlıklı kararı verecektir’ dedi. Yılmaz, özel okul ve devlet okulu arasından tercih yapma düşüncesi olan velilerin yapması gerekenleri de anlattı;
24 Haziran tarihinde, öğrencilerin YEP sonuçları ile birlikte puanlar ve içinde bulundukları yüzdelik dilimleri açıklanacak ve aynı gün merkezi yerleştirme ile öğrenci alacak okulların kontenjan tabloları bir önceki yıl aldıkları öğrencilerin yüzdelik dilimleri ve puanları yayınlanacak.

Özel okul- devlet okulu tercihinde kararsız olan veliler, öncelikle öğrencilerinin yaklaşıkta olsa hangi resmi okullara ve hangi özel okullara girebileceklerine baksın. Özellikle okulları geçen yıl hangi yüzdelik diliminden öğrenci almışlarsa, bu yılda aynı yüzdelik diliminden öğrenci alacağını bilsinler.

Özel okul mu, resmi okul mu? Tercihinde dikkat edilmesi gereken bir diğer unsurda dört yıl sonra girilecek üniversite sınavlarına nasıl hazırlanacağının hesabının şimdiden yapılması gerektiğidir. Yoksa dört yıl çok hızla akıp geçecek.
 
 
Sınavla Öğrenci Alan Özel Okulların 2015 Kayıt Takvimi
1. Ön Kayıt (24-25 Haziran Çarşamba-Perşembe) 1. Kesin Kayıt(26-27 Haziran Cuma- Cumartesi)
2. Ön Kayıt (28 Haziran Pazar) 2. Kesin Kayıt (24 Haziran Pazartesi)
3. Ön kayıt (30 Ağustos Salı) 3. Kesin Kayıt (1 Temmuz Çarşamba )
4. Ön kayıt (2 Temmuz Perşembe) 4. Kesin Kayıt (3 Temmuz Cuma
Serbest Kayıt 4-5 Temmuz Cumartesi- Pazar
 
Resmi liseler için MEB’in Özel Okullarla ilgili kayıt işlemlerine açıklık getirmesi gerekiyor. Geçtiğimiz yıl özel okullar, tercih ve işlemlerine başlayıp yerleştirmeye esas nakil işlemleri tamamlanıncaya kadar resmi kayıt yapamadılar. Resmi kayıt dönemi sonrasında alınan kayıtlar, ancak okulların açılacağı hafta resmi işleme dönüştürülebildi. Bu durum ister istemez devlet okullarında yeniden kontenjan açıklarına neden oldu.

Sistemin daha sağlıklı yürümesi için 14 Ağustos’tan itibaren özel okullarda nakil yolunun açılması daha doğru olacaktır. 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)