adscode
adscode

Özel yetenekli çocukları ‘zeka küpü’ne çevirecek

Turkcell, Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle özel yetenekli çocuklar için yeni bir proje başlattı.

Özel yetenekli çocukları ‘zeka küpü’ne çevirecek
Eğitim
Turkcell, Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle özel yetenekli çocuklar için yeni bir proje başlattı. ‘Zeka Küpü’ projesi kapsamında Türkiye’nin 7 bölgesinde yeni nesil teknoloji laboratuvarları açıp ve eğitimler vererek, IQ seviyesi 130’un üzerinde olan özel yetenekli çocuklara ulaşacak.  Zeka küplerini teknolojiyle şekillendirerek yeni dünyaya hazırlayacak.

Proje kapsamında, Türkiye’nin 7 bölgesinde özel yetenekli öğrencilerin okul sonrası proje tabanlı eğitim gördüğü  BİLSEM’lerde (Bilim ve Sanat Merkezi) Turkcell tarafından özel tasarlanmış ‘kendin yap’ kültürü ile teknolojik üretkenliği hedef alan laboratuvarlar oluşturuldu. Özel yetenekli öğrenciler bu laboratuvarlarda 3 boyutlu yazıcılar, Arduino elektronik öğrenme kitleri, robot ve yazılım ekipmanlarıyla tanışacak. Nesnelerin interneti ve yazılımcılık konusunda eğitimler alacak. 

Tam destek

Laboratuvarlarda verilen yüz yüze eğitimler, www.zeka-kupu.com üzerinden Turkcell Akademi eğitim altyapısı kullanılarak verilen online eğitimlerle desteklenecek.  Turkcell Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Hilmi Güler, “İmkansızlıkların çocuklarımızın eğitiminin önüne engel olarak çıkmasını kabul edilemez buluyoruz ve Turkcell olarak bu engelleri kaldırmak için çalışıyoruz. bugün de her biri birer yıldız olma potansiyeline sahip olan özel yetenekli çocuklarımıza, yurdumuzun dört bir yanında fırsatlar yaratmak için yola çıkıyoruz. Geleceğin ödüllü bilimadamlar yetişecek. Dünya ekonomisi teknolojinin yön verdiği 4. Sanayi devrimi ile şekillenirken, bizim çocuklarımız ve gençlerimiz de bu sürecin üreten birer parçası olacak” diye konuştu. 

3 yılda 10 bin kişiye ulaşma hedefi

Proje ilk etapta Ordu’nun yanı sıra Adana, Erzincan, Ankara, İstanbul, Kütahya ve Şanlıurfa’daki BİLSEM’lerde de hayata geçirildi. Turkcell 65 şehirde 77 BİLSEM’e laboratuvar kurarak, 3 yılda 10 bin aile, öğretmen ve öğrenciye ulaşmayı hedefliyor. 

Milliyet
 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)