adscode
adscode

Özgecan Aslan Davası Başladı

Üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesiyle ilgili haklarında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen tutuklu 3 sanığın yargılanmasına Tarsus Adliyesi Konferans Salonunda başlandı.

Özgecan Aslan Davası Başladı
Gündem
Üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesiyle ilgili tutuklanan 3 sanığın, Tarsus 1. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanmasına başlanacak. Tarsus Adliyesinde güvenlik açısından sadeceÖzgecan Aslan'ın davası görülmeye başlandı.

1000 avukat müdahillik için başvuru yaparken mahkeme yer darlığı gerekçesiyle 100 avukatın müdahillik talebini kabul etti.

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, saat 09.00'da Tarsus Adliyesinde görülmesi planlanan ilk duruşma için tutuklu sanıklar Ahmet Suphi Altındöken Adana, babası Necmettin Altındöken Gaziantep ve arkadaşı Fatih Gökçe de gece geç saatlerde Osmaniye'deki cezaevinden getirildi.

Türkiye'nin birçok yerinden yaklaşık bin avukatın da katılması beklenen dava için bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar adliye çevresinde toplanmaya başladı. Ellerinde döviz, pankart veÖzgecan'ın fotoğraflarını taşıyan çoğunluğunu kadınların oluşturduğu grup, güvenlik noktasında arandıktan sonra sloganlar atarak adliye bahçesine girdi.

Adliyeye gelen bazı avukatların yakasında "Önce adam ol, kadına el kaldıran adam değildir" yazısı dikkati çekti.

Tarsus Belediyesi tarafından adliyeye gelenlere çay ikramında bulunuldu. Bu kişilere daha sonra kumanya da dağıtılacak.

Yoğun katılımın beklendiği duruşmada, Özgecan'ın babası Mehmet Aslan ve annesi Songül Aslanbulunmayacak. Aileyi temsilen duruşmada Özgecan'ın amcası Yaşasın Aslan ile aile avukatları yer alacak.

Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı Tarsus Adliyesinde bugün başka duruşma görülmeyecek.

Sanıklardan Ahmet Suphi Altındöken'in avukatlığını Tarsus 1. Ağır Ceza Mahkemesinin talebiyle Mersin Barosundan bir avukat üstlenecek.

Mersin Barosu Başkanı Alpay Antmen, davaya yaklaşık bin avukatın müdahil olmak istediğini ancak salonun kapasitesine göre alım yapacaklarını söyledi.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS CEZASI İSTENİYOR

Tarsus 1. Ağır Ceza Mahkemesine 14 Nisan'da sunulan iddianamede, sanıklardan Ahmet Suphi Altındöken'in "Canavarca hisle ve eziyet çektirerek öldürmek, bir suçu gizlemek veya başka bir suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla öldürmek, başka bir suçu işleyememekten kaynaklanan infialle öldürme, nitelikli cinsel saldırıya teşebbüs, cinsel saikle kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak" suçlarını işlediği belirtiliyor. Altındöken için bu suçlar gerekçesiyle ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep ediliyor.

Altındöken'in babası Necmettin Altındöken ile arkadaşı Fatih Gökçe için de "Canavarca hisle ve eziyet çektirerek öldürmek, bir suçu gizlemek veya başka bir suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla öldürmek" gibi suçlardan dolayı aynı ceza isteniyor.

Öte yandan, Mersin Barosunun, 3 zanlı dışında suça karıştığı veya delilleri gizlediği düşünülen fakat haklarında takipsizlik kararı verilen 7 şüphelinin de yargılanması için Anayasa Mahkemesine başvurduğu bildirilmişti. Altındöken'in eşi, halası ve araç sahibinin de arasında bulunduğu 7 kişi için Anayasa Mahkemesine yapılan başvurunun cevabı bekleniyor.

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)