adscode
adscode

Özgecan'ın Adı Üniversitede Yaşatılacak

Tarsus'da öldürülen Özgecan Aslan içim okulu Çağ Üniversitesi'nde anma etkinliği yapıldı.

Özgecan'ın Adı Üniversitede Yaşatılacak
Üniversite
  
Çağ Üniversitesi, Tarsus ilçesinde öldürülen psikoloji bölümü öğrencileri, Özgecan Aslan'ın adını, üniversitelerinde yeni kurulan psikoloji laboratuvarına verecek.
      
Üniversitenin internet sitesinde yer alan ‘Özgecan'ı Ölümsüzleştiriyoruz’ başlığı altındaki açıklamada, Aslan'a yapılan ‘hunharca’ saldırının kınandığı belirtildi.
      
Özgecan Aslan'ı kaybetmenin derin üzüntüsünün yaşandığı bildirilen açıklamada, şu açıklamalara yer verildi:
"Kadına şiddet gibi insanlık dışı olayların sosyal ve psikolojik temelleri ivedilikle tespit edilmelidir. Bu bağlamda üniversitemizin senatosu olarak yeni kurduğumuz psikoloji laboratuvarına 'Özgecan Aslan Psikoloji Laboratuvarı' adını vereceğiz. Böylelikle, onun mesleğine dair hayallerinin yaşatılması ve isminin ölümsüzleştirilmesi kararı alınmıştır. Toplumsal travmaya yol açan bu elim olayın bir daha tekrarlanmaması için bilimin ışığında, saygıya ve sevgiye dayalı adil bir toplum yaratılması için kurumlar ve kişiler, üzerlerine düşen görevi yapmalıdır. Bu vahşeti yaşatan suçluların en ağır cezalarla yargılanacaklarına dair adalete güvenimiz tamdır. Çağ Üniversitesi Hukuk Fakültesi olarak davaya müdahil olacak ve sonuna kadar takipçisi olacağız. Öğrencimize Allah'tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve milletimize başsağlığı dileriz."
      
Rektör Bedestenci'nin mesajı
Çağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çetin Bedestenci de yayımladığı mesajda, derin üzüntü içerisinde olduklarını belirtti.
      
Türkiye'de kadına uygulanan şiddetin arttığını söyleyen Bedestenci, "Bu elim olayı şiddetle kınıyor, hiçbir hafifletici gerekçesi olmayan bu vahşeti işleyen gözü dönmüş suçluların en ağır cezalar ile yargılanacağı ve hüküm giyeceği konusunda adalete güveniyorum. Kadına yönelik şiddet vakalarının ivedilikle önüne geçilmesi için acil önlemler alınması gerektiğine inanıyorum. Hepimizin başı sağolsun" dedi.
      
Çağ Üniversitesi Psikoloji Bölümü ve farklı fakültelerdeki arkadaşları, Özgecan Aslan'ın en son ders gördüğü sınıfta toplandı. Arkadaşları, son olarak İngilizce dersi aldıkları sınıftaki sıraya Aslan'ın fotoğrafını koydu, öğrenciler ve bazı öğretim üyeleri karanfil bıraktı. Arkadaşları, Aslan için sınıfa bırakılan taziye defterine duygularını yazdı. Sınıfta, zaman zaman "Yasta değiliz, isyandayız", "Özge için adalet için" şeklinde slogan atıldı.
      
Aslan'a üniversitede en son gördüğü İngilizce dersine giren öğretim görevlisi İrina Mart, olaydan üzüntü duyduğunu söyledi. Kadına şiddetin her ülkede görülebildiğini belirten Mart, şöyle konuştu.
"Bu sadece Türkiye'de olmuyor, her yerde yaşanabiliyor. ABD'de, Ukrayna'da... Kadına karşı şiddet her yerde var. Bununla ilgili bir şeyler yapmak lazım. Burada 20 kişilik çok güzel bir öğrenci gurubu vardı. 18'i kız, 2'si erkekti. Kızlar birbiriyle çok güzel anlaşıyordu. Ders, neşeli ve güzel olsun diye ben sürekli şaka yapmaya çalışıyordum. Özgecan, sakin şekilde oturup, dersi dinlerdi. Çok saygılı ve güzel biriydi."
      

"Suçluların en ağır cezaları almasını istiyoruz"
Aslan'ın arkadaşlarından İlkim Esendemir de Özgecan'ı ‘melek gibi’ diye tanımladı. Aslan'ın hiç kimseyle polemiği olmadığını söyleyen Esendemir, "Kimseye zararı yoktu. Sınıf olarak da ülke olarak da tek isteğimiz, suçluların hapse kapatılmaması, en ağır cezayı almaları. Kimse bu acıyı bir daha yaşamasın, sadece yakınları değil, herkes korkuyor" diye konuştu.
      
Ayçin Göze de herkesin buraya bir amacı olduğu için geldiğini belirterek, "Bir hayalimiz ve idealimiz vardı. Tabi ki onun da vardı. Özgecan'ın hayallerini elinden alanların en ağır şekilde cezalandırılmalarını istiyoruz" dedi.
      
Beyza Çaylı da arkadaşının psikolog olmak istediğini dile getirerek, "Adını duyuracağını söylerdi, duyurdu ama kötü duyuldu. Adı duyulmasaydı keşke. Suçluların en ağır cezayı almasını istiyoruz. Bizim canımız yandı, başkalarının yanmasın" şeklinde konuştu.
      
Suay Özeroğlu da Aslan'ın sessiz, sakin biri olduğunu anlatarak, "Kimseye zararı olmazdı. Hep gülerdi, onun üzgün olduğunu hiç görmedik. Üzgün olsa da dışarı yansıtmazdı. Bu işin arkasını bırakmayacağız" dedi.

Özgecan’ın adı anaokulunda oyun odasına verildi 
Mersin’in Tarsus İlçesi’nde öldürülen üniversite öğrencisi 20 yaşındaki Özgecan Aslan’ın adı, Kahramanmaraş’ta Menekşe Anaokulu’nda açılışı yapılan oyun salonuna verildi. Kahramanmaraş’ın merkez Onikişubat İlçe Belediyesi tarafından Serintepe Mahallesi’ndeki Menekşe Anaokulu’nda yapılan oyun salonuna; Mersin’in Tarsus İlçesi’nde bindiği minibüste bıçaklanarak öldürüldükten sonra, cesedi ormanlık alanda yakılan üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın adı verildi. Oyun salonunun açılışında konuşan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Özgecan’ın Kahramanmaraş’ta da unutulmadığını ve unutulmayacağını söyledi. Eğitimin şart olduğunu belirten Mahçiçek, şunları söyledi: "İki günden beri ülkemiz çok büyük üzüntü içerisinde. Böyle bir canavarlık bu ülkede olmaması lazım ama oluyor maalesef. İşte bu kabil canavarlıkları, kötülüklerin olmaması için eğitim kurumlarımızı çok daha geliştirilerek devam ettirilmesi lazım. Bu sıkıntıları yaşamamamız için bir taraftan ailede eğitim, bir taraftan okullarımızda eğitim şart. Kötülüklerin olmaması için en başta yapmamız gereken çalışma, eğitim. İşte biz bugün bunun bir parçasını küçükte olsa yapmaya gayret ediyoruz. Çocuklarımızın daha iyi yetişmesi bakımından ama bir taraftan da ülkeyi yasa boğan, sıkıntıya boğan, üzüntüye boğan böyle bir olaydan dolayı da Özgecan kızımızın unutulmaması için düzenlenen bir sınıfa adını koyduk. İnşallah onu burada yaşatırız. Mukabil kötülükler bu ülkede bir defa daha tekerrür etmez, olmaz diye temenni ediyorum. Ama bu işin başı eğitim bunu unutmamamız lazım." Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Mahçiçek, açılışı yaparak minik öğrencilere oyuncak dağıttı. Çocuklar ise Özgecan Aslan’ın fotoğrafının bulunduğu sınıfın girişine karanfil bıraktı. / DHA



Tarsus'da öldürülen Özgecan Aslan için  okulu Çağ Üniversitesi'nde psikoloji bölümü ve farklı fakültelerdeki arkadaşları, Özgecan Aslan'ın en son ders gördüğü sınıfta toplandı.

Arkadaşları, son olarak İngilizce dersi aldıkları sınıftaki sıraya Aslan'ın fotoğrafını koydu, öğrenciler ve bazı öğretim üyeleri karanfil bıraktı. Arkadaşları, Aslan için sınıfa bırakılan taziye defterine duygularını yazdı. Sınıfta, zaman zaman "Yasta değiliz, isyandayız", "Özge için adalet için" şeklinde slogan atıldı.

Aslan'a üniversitede en son gördüğü İngilizce dersine giren öğretim görevlisi İrina Mart, olaydan üzüntü duyduğunu söyledi.
Mart, şöyle konuştu.
"Bu sadece Türkiye'de olmuyor, her yerde yaşanabiliyor. ABD'de, Ukrayna'da... Kadına karşı şiddet her yerde var. Bununla ilgili bir şeyler yapmak lazım. Burada 20 kişilik çok güzel bir öğrenci gurubu vardı. 18'i kız, 2'si erkekti. Kızlar birbiriyle çok güzel anlaşıyordu. Ders, neşeli ve güzel olsun diye ben sürekli şaka yapmaya çalışıyordum. Özgecan, sakin şekilde oturup, dersi dinlerdi. Çok saygılı ve güzel biriydi."

Aslan'ın arkadaşlarından İlkim Esendemir de Özgecan'ı "melek gibi" diye tanımladı. Aslan'ın hiç kimseyle polemiği olmadığını vurgulayan Esendemir, "Kimseye zararı yoktu. Sınıf olarak da ülke olarak da tek isteğimiz, suçluların hapse kapatılmaması, en ağır cezayı almaları. Kimse bu acıyı bir daha yaşamasın, sadece yakınları değil, herkes korkuyor" diye konuştu.Ayçin Göze de herkesin buraya bir amacı olduğu için geldiğini belirterek, "Bir hayalimiz ve idealimiz vardı. Tabi ki onun da vardı. Özgecan'ın hayallerini elinden alanların en ağır şekilde cezalandırılmalarını istiyoruz" ifadelerini kullandı.
Beyza Çaylı da arkadaşının psikolog olmak istediğini dile getirerek, "Adını duyuracağını söylerdi, duyurdu ama kötü duyuldu. Adı duyulmasaydı keşke. Suçluların en ağır cezayı almasını istiyoruz. Bizim canımız yandı, başkalarının yanmasın" şeklinde konuştu.

Suay Özeroğlu da Aslan'ın sessiz, sakin biri olduğunu aktararak, "Kimseye zararı olmazdı. Hep gülerdi, onun üzgün olduğunu hiç görmedik. Üzgün olsa da dışarı yansıtmazdı. Bu işin arkasını bırakmayacağız" şeklinde konuştu.

Çağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çetin Bedestenci de yayımladığı mesajda, derin üzüntü içerisinde olduklarını kaydetti.
Türkiye'de kadına uygulanan şiddetin arttığını belirten Bedestenci, "Bu elim olayı şiddetle kınıyor, hiçbir hafifletici gerekçesi olmayan bu vahşeti işleyen gözü dönmüş suçluların en ağır cezalar ile yargılanacağı ve hüküm giyeceği konusunda adalete güveniyorum. Kadına yönelik şiddet vakalarının ivedilikle önüne geçilmesi için acil önlemler alınması gerektiğine inanıyorum. Hepimizin başı sağolsun" dedi

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)