adscode
adscode

Özgecanlar Ölmesin Diye Süresiz Eylemdeyiz: EĞİTECEĞİZ

AES; 'Özgecanlar Ölmesin Diye Süresiz Eylemdeyiz: EĞİTECEĞİZ'

Özgecanlar Ölmesin Diye Süresiz Eylemdeyiz: EĞİTECEĞİZ
Sendikalar

Taciz, tecavüz ve cinayete kurban verdiğimiz binlerce genç kızımız, kadınlarımızdan sonuncusu Özgecan ASLAN ile taşma noktasına gelen tepkiler duygusal, siyasi hatta magazin ekseninde kalmasın, kader sayılan şiddet son bulsun diye 16 Şubat Pazartesi Günü okullarımızda bir eylemlilik başlattık.

Yasın rengi olan siyah giysilerle girdiğimiz sınıflarda cinsiyet ayrımcılığına, kadına yönelik şiddete karşı eğitici dersler işledik.

Şiddeti, vahşeti önlemenin bir devlet politikasıyla mümkün olduğunu, önlemler kadar cezai yaptırımların da düzenlenmesi gerektiğini biliyor, bu konudaki sorumluluğu parlamentoya yüklüyoruz, takipçisi olacağız.

Beri yandan yalnızca beklemek ve talep etmekle de yetinmeyeceğiz. Yurttaş yetiştiren öğretmenler olarak öğrencilerimizi, velilerimizi doğru bilgilendirecek, okulumuzdan başlayarak çevremizi aydınlatacağız. Susmayacak, göremezden gelmeyecek,  şiddetin her türlüsüne direneceğiz. Müfredat ve ders kitaplarından başlayarak kadını değersizleştiren, rolünü anneliğe indirgeyen yaklaşımlara prim vermeyecek, hayatı eşit haklarla bölüşmenin erdemini ortaya koyacağız. Bu eylem Özgecan’ımızı andığımız 1 günlük bir tepki olarak kalmayacaktır, meslek ahlakımızın bir gereği olarak süresizdir. Kıyafetimizin rengi değişse de zihinlerimiz bu karanlığa duyarlı ve aydınlığa dönüktür.

Özgecan ile simgeleşen KADINA YÖNELİK ŞİDDETE TEPKİ eylemimize yurdun her yanından destek veren öğretmen, idareci, akademisyen, memur ve hatta öğrencilerimize teşekkür ediyor, onlar sayesinde yarınlarımıza daha da güveniyoruz.

Anadolu Eğitim Sendikası

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)