adscode
adscode

Liseli yazılımcı kendi şirketini kurdu

Özgür Özdemir, henüz 17 yaşında olmasına rağmen kendi oyun geliştirme şirketi kurdu. Özdemir'in hedefi oyun sektöründen sermaye oluşturup uzaya yönelmek.

Liseli yazılımcı kendi şirketini kurdu
Eğitim
Güncelleme : 09-Jul-22 12:28

Liseli girişimci Özgür Özdemir, Eğitim Ajansı'nın sorularını yanıtladı:

Sizi tanıyabilir miyiz?

Ben Özgür Özdemir, henüz 17 yaşında oyun geliştirme şirketim var, eğer bunlardan öncesine gidersek, 13 yaşındayken Kanal D'de düzenlenen “Abbas Güçlü İle Büyük Oyun” programına katıldım ve orada oyunumu tanıttım. Doğa Koleji burs verdi fakat değerlendirmedim.  Aynı şekilde birçok yabancı üniversiteden de burs aldım. Henüz 14 yaşıma kadar 15 tane oyun geliştirmiştim bile. Şu anda Çizgi Yazılım Lisesi'nde yüzde 100 burslu + konaklama olarak okuyorum. Yaptığım insansız hava aracı projesi var. Toplam 58 gazetede ve medya kuruluşunda haberlerim, projelerim yer aldı.

Dünya çapında teknoloji alanında yetenekli gençlerin kendilerini geliştirmesini amaçlayan Huawei'nin 'Gelecek İçin Tohumlar-Seeds For the Future" programına, Türkiye'den seçilen 40 öğrenci katıldı. Bugüne kadar 126 ülkeden, 5 bin 800 öğrencinin katıldığı programa seçilen gençler; 5G, yapay zeka ve bulut çözümleri gibi teknoloji alanlarında eğitimlerin yanı sıra; liderlik, iletişim ve kültürel anlayış gibi sosyal gelişim eğitimleri de alıyor. Programa en genç isim olarak katıldım. Programda ICT sınavı yapılıyor ve başarılı olanlara uluslararası geçerliliği olan bir sertifika veriliyor. Programın bana katkısı 5G, AI ve ICT teknolojisini öğrenmek oldu. Normalde üniversite öğrencilerinin seçildiği programda 16 yaşında en genç katılımcı olmamı içimdeki azme borçluyum.

Huawei'nin 2002'den beri ortalama 2 yılda 1 düzenlediği ve Çin'e götürdüğü program SFF'ye gelmiş geçmiş katılan en genç kişi oldum ve Huawei benimle röportaj yapıp sosyal medya hesaplarından Gururumuz diye paylaşımda bulundu. (https://www.youtube.com/watch?v=5JMIn5CHPYQSize) Konya Büyükşehir Belediyesi Tarafından yapılan GO GAME HACKATHON yarışmasına Mentör ve konuşmacı olarak davet edildim

Kurduğunuz şirket hakkında bilgi verir misiniz?

Şirketim Frosy Game Studios’u resmi olarak 16 yaşımda kurdum. Şirketim Crazylabs’in düzenlediği, Crazyhubs kuluçka merkezinde çıktı. Bu programa çok az sayılı ve seçkin kişiler seçiliyor. Bu programda aylık 1000 dolar ödenek alarak, 4 ay boyunca eğitim verip bizi oyun studyosu kurmaya hazır hale getirdiler. Şirketim de toplam 4 çalışma arkadaşım var (1 3D Artist, 2 Software, 1 Game Designer). Google Play de 2 oyunumuz +1 milyon indirme aldı, Amerika piyasasında 1 hafta gibi uzun bir süre üstlerde kaldı. Şu anda şirketim dünyanın en büyük oyun yayımcısı Crazylabs ile birlikte çalışıyor. Şirketim ayda 6 tane Hyper-Casual tarzı oyunlar üretiyor. Yaptığımız oyunların Production kalitesi herkes tarafından seviliyor. Şirketimin gelecek yıl hedefi 4 milyon dolar aylık gelir etmek. Frosy Game Studios Microsoft ile birlikte de çalışıyor. Frosy Game Studios, Microsoft Founders Hub üyesi ve 150 BİN Dolarlık Microsoft kredilerini kullanıyor. Her hafta Microsoft mentörleri ile toplantı yapıyor, eğitimler alıyor.

Hedeflerinizden bahseder misiniz?

Nihai hedefim, Frosy Studio'nun 2 ye ayrılması. Frosy Game, Frosy Space olarak. Oyun sektöründen güzel bir sermaye oluşturup uzay sektörüne yönelmek istiyorum. Bu sermayeyi ise sadece oyun sektöründen çıkarabilirim.

Bu alana yönelmek isteyen yaşıtlarınıza önerileriniz neler?

Bolca araştırma yapsınlar, çok çalışsınlar ve tüm riskleri bir imkan haline getirsinler. Genç yaşta hiçbir zaman hata yapmaktan korkmayın, sonunda bir ders çıkarın.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)