adscode
adscode

ÖzÜ Cup 2014’ün Şampiyonları Belli Oldu

Özyeğin Üniversitesi’nin Düzenlediği Liselerarası Spor Turnuvası ‘ÖzÜ Cup’ 14 Törenle Kapanış Yaptı

ÖzÜ Cup 2014’ün Şampiyonları Belli Oldu
Üniversite
Türkiye’nin hem eğitimde hem sporda en iddialı liselerinin mücadele verdiği ‘ÖzÜ Cup Liselerarası Spor Turnuvası’ Özyeğin Üniversitesi Çekmeköy Kampüsü Spor Merkezi’nde düzenlenen kapanış töreniyle son buldu.  Basketbol, voleybol, yüzme ve satranç dallarında yapılan ve 18 lisenin katılımıyla gerçekleşen turnuvanın kazananları, kupalarını Özyeğin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Esra Gençtürk’ün elinden aldı.
 
07.05.2014, İstanbul-Özyeğin Üniversitesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen ve 25 Şubat-29 Nisan tarihleri arasında gerçekleşen ÖzÜ Cup Liselerarası Spor Turnuvası, Çekmeköy Kampüsü’nde düzenlenen törenle son buldu.  Ataşehir Doğa Koleji, ENKA Lisesi, Galatasaray Lisesi, HEV Özel Hisar Lisesi, İstanbul Atatürk Fen Lisesi, İstanbul Erkek Lisesi, Özel ALEV Lisesi, Özel Alman Lisesi, Özel Amerikan Robert Lisesi, Özel Irmak Lisesi, Özel Işık Lisesi, Özel MEF Lisesi, Özel Saint Benoit Lisesi, Özel Saint Joseph Lisesi, Özel Sezin Lisesi, Özel Üsküdar Amerikan Lisesi, TEV İnanç Türkeş Özel Lisesi (TEVİTÖL) ve VKV Koç Özel Lisesi spor takımlarının basketbol, voleybol, yüzme ve satranç dallarında mücadele verdiği turnuvada dereceye giren okullar kupalarını Özyeğin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Esra Gençtürk’ün elinden aldı. Turnuva kapsamında Basketbol branşında birinciliği İstanbul Lisesi, ikinciliği Özel Amerikan Robert Lisesi, üçüncülüğü Enka Lisesi aldı. Voleybolda ise birinciliği Özel Saint Joseph Lisesi, ikinciliği HEV Özel Hisar Lisesi alırken, bu daldaki üçüncülük maçı ileriki bir tarihte Özel Üsküdar Amerikan Lisesi ve Irmak Lisesi arasında oynanacak. Yüzmede en çok birincilik ve madalya alan takım Enka Lisesi olurken, satrançta ise İstanbul Lisesi birincilik ve ikincilik,  Özel Alev Lisesi ise üçüncülük kazandı.

Turnuvanın kapanış töreninde konuşan Özyeğin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Esra Gençtürk, “Basketbol, voleybol, yüzme ve satranç dallarında yapılan ve 18 seçkin lisenin katılımıyla tatlı bir heyecan içinde geçen turnuvamız sona erdi. Bu yarışmalara katılan gençlerimizle gurur duyuyor, onlara destek veren değerli yöneticileri kutluyorum. Özyeğin Üniversitesi olarak, öğrencilerimizin akademik başarıları kadar, sportif ve sosyal yönden de gelişimlerine büyük önem veriyoruz. Geçtiğimiz yıl üniversitemizin 23 spor takımı toplamda 14 kupa ve 50’nin üzerinde madalya alarak 2013 yılını tamamladı. Gelecek yıllarda da aramıza katılacak yeni öğrencilerimizle spor başarılarımızın katlanarak artacağına inanıyorum. Bu başarıları devam ettirmek ve başarılı sporcuların üniversitemizde öğrenim görme şansına sahip olabilmesi hedefiyle üniversite adaylarına çeşitli oranlarda sporcu bursu imkânı sunuyoruz. Geçen yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz ÖzÜ Cup ile liseli sporcularımızla oldukça heyecanlı ve keyifli bir turnuva süreci geçirdik. Geçtiğimiz yıl da geleneksel hale getirme hedefiyle başlattığımız turnuvanın ikincisini, bu kez daha çok sayıda okulun katılımıyla yapmış olmaktan mutluluk duyuyoruz.” dedi.
Sonuçlar ilgili detaylı bilgiye www.ozyegin.edu.tr web sayfasından ulaşılabilir.
 




Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)