adscode
adscode

Özür Grubu Atamaları İçin Başucu Notları

Özür grubu atamasının 1. aşamasında başvurusu onaylanan öğretmenlerin, 2. aşama başvuruları başladı. Başvurularda tereddüte düşülen konularla ilgili soru-cevap şeklindeki açıklamaları hazırladık.

Özür Grubu Atamaları İçin Başucu Notları
Sendikalar
SORU: Aile birliği, sağlık, can güvenliği mazeretleri ve engellilik durumu ile diğer nedenlerle, iller arası özrü bulunan öğretmenler hangi kurumları tercih edebilecektir?
CEVAP: il genelinde açık norm ilan edilen ve boşalması muhtemel(özür grubu atamasına başvurmuş) olan okulların hepsini tercih edebileceklerdir.

SORU: Aile birliğine bağlı özür grubu atamasında, il içi özrü bulunan öğretmenler hangi kurumları tercih edebilecektir?
CEVAP: Eşin çalıştığı ilçe ile ikametgahın bulunduğu ilçelerin her ikisinde normu bulunan veya boşalması muhtemel(özür grubu atamasına başvurmuş) okulları tercih edebileceklerdir?

SORU:41. Seçenek nedir, işaretlemeli miyim?
CEVAP: 41. Seçenek 40 tercihten biri gelmezse, il genelinde eşin bulunduğu en yakın okula, hizmet puan üstünlüğüne göre atamanın yapılmasıdır.

SORU:41. Seçenek hangi durumlarda işaretlenmelidir?
CEVAP: İl genelinde toplam 40 tercihte bulunanlar, 41. Seçeneği işaretlerse, atamanın 40 tercihe yapılmaması durumunda, en uygun okula yapılması içindir.

SORU: Mazeret beyan edilen, eşin bulunduğu ilçedeki bütün okullar yazıldıktan sonra, 41. Tercihi işaretleyebilir miyim?
CEVAP: Evet. Diğer ilçeler yazılmadan işaretlenebilir.

SORU: Mazeret beyan ettiğim ilçede herhangi bir okul yoksa tercih yapmadan 41. Seçeneği işaretleyebilir miyim?
CEVAP: Evet. Diğer ilçeler yazılmadan işaretlenebilir.

SORU: Mazeret beyan ettiğim ilçede herhangi bir okul yoksa diğer ilçelerden 40 tercihi doldurmadan 41. Seçeneği işaretleyebilir miyim?
CEVAP: Evet. 40 tercih doldurmadan, 41. Tercih işaretlenebilir.

SORU: İl genelindeki bütün okulları yazınca öncelik hangi ilçe olacaktır?
CEVAP: Mazeret beyan edilen ilçedeki okullar, hizmet puan üstünlüğüne göre olacaktır.

SORU: 41. Tercihi işaretlemezsem, atamam yapılmaz mı?
CEVAP: Mebbis başvuru sayfasındaki açıklamaya göre; 41 nci seçeneği işaretlemeyenler tercihlerine atanamadıkları takdirde yer değiştirmeleri yapılamayacaktır.

SORU: Özür grubu atama başvurularının son günü hangi gündür?
CEVAP: Son gün 26 Ağustos’tur.

SORU: Başvuru formu nasıl imzalanacak?
CEVAP: Başvuru formunu ilgili müdür yardımcısı onaylayacak ve çıktının okulda kalan kısmı öğretmenlerin yaz tatilinde olmasından dolayı, görevden ayrılırken veya başlarken imzalanacak.

Değerli öğretmen arkadaşlarım, bundan önceki özür grubu atamasında Milli Eğitim Bakanlığı il emri uygulayarak atamaların yapılmasını sağlamıştır. Ancak, bu sorunu çözmemiştir. İlçe emri olmadan aile birliğini sağlamak mümkün görünmüyor. Bazı iller var ki iki ilçe arasındaki mesafe 150 km’ yi aşmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı gerekirse okul yaparak bu sorunu çözmelidir.

Değerli arkadaşlar, geçmiş tecrübelerimiz gösteriyor ki; özür grubu atamalarından öğretmenler çok çekti. Atamaların yapılmamasına ve uzak bir okula verilme ihtimaline karşın, başvuru formunuzu, ekran görüntüsünü saklayın. Dava açmak isteyebilir ve özür grubu atamasının adına uygun bir şekilde verilmesi gereken bir hak olmasını sağlayabilirsiniz.
Tüm öğretmen arkadaşlarımın atamasının “Aile birliğine” uygun bir şekilde yapılması dileğim ile.
 
Muhammet Ali Gezici
Anadolu Eğitim Sendikası
Basın ve Yayından Sorumlu
Genel Başkan Yardımcısı
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    1 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (1)