adscode
adscode

Pamukkale akademisyenleri Amerika'ya gidecek

Pamukkale Üniversitesi'nden her yıl 5 öğretim üyesi South California Üniversitesi Sol Price Kamu Politikası Okulu'nda doktora sonrası araştırmalar yapma fırsatına sahip olacak.

Pamukkale akademisyenleri Amerika'ya gidecek
Üniversite
Güncelleme : 07-Feb-22 08:04

South California Üniversitesi (University of Sothern California-USC) Sol Price Kamu Politikası Okulu (Sol Price School of Public Policy) ile Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) arasında ikili iş birliği anlaşması (Memorandum of Understanding) imzalandı.

İki üniversite arasında yapılan anlaşmayı Rektörlük makamında Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan imzalarken PAÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Ensar Yeşilyurt da hazır bulundu.

'İlk ve tek Türk üniversitesi'

Yapılan ikili anlaşma kapsamında, PAÜ İİBF’den her yıl 5 öğretim üyesi South California Üniversitesi Sol Price Kamu Politikası Okulunda doktora sonrası araştırmalar yapma fırsatına sahip olacak. Konuyla ilgili bilgi veren PAÜ İİBF Dekanı Prof. Dr. M. Ensar Yeşilyurt şunları aktardı: “Bu ikili iş birliği sayesinde, ortak projeler, araştırmalar, akademik yayınlar ve etkinlikler gerçekleştirilmesi sağlanarak, Üniversitemizin uluslararasılaşma düzeyi arttırılacaktır. South California Üniversitesi Sol Price Kamu Politikası Okulunun ikili işbirliği anlaşması yaptığı ilk ve tek Türk Üniversitesi ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi olmak gurur ve mutluluk vericidir.”

 

Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, PAÜ’nün gelecek hedeflerine ulaşması noktasında değerli katkıları olacağına inandığı önemli bir anlaşmaya imza attıklarını, bunun mutluluk ve heyecanını bir arada yaşadıklarını dile getirerek PAÜ olarak gerek bilimsel gelişme gerekse farklı kültürlerin birbirlerini daha yakından tanımasına katkı vermesi adına farklı alanlarda farklı ülkelerden üniversiteler ile iş birliklerine devam edeceklerini söyledi.

'Üst seviyeye çıkacak'

Sol Price Kamu Politikası Okulu'nun amu yönetimi alanında dünya çapında saygın bir okul olduğuna dikkat çeken Rektör Kutluhan "Fakültemizden doktora derecesinde mezun olacak öğrencilerimiz ve öğretim üyelerimize, iş birliği anlaşmamız kapsamında yapacakları araştırma çalışmalarında, yeni yaklaşımlar geliştirmelerine katkılar sağlayacaktır. Bu kazanç inanıyorum ki Üniversitemizde bu alanda yapılacak bilimsel çalışmaları bir üst seviyeye çıkartacaktır. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültemiz bünyesinde yapılan çalışmalarımızın South California Üniversitesi Sol Price Kamu Politikası Okulu tarafından dikkatle takip edilmesi ve onlarla ikili iş birliği anlaşmasını imzalayan ilk ve tek Türk Üniversitesi olmamız bizleri mutlu etmiştir" dedi.

Kutluhan, "Pamukkale Üniversitesi olarak alanlarında Dünya’nın en iyi üniversiteleri ile iş birliklerini kurmak ve geliştirmek öncelikli hedeflerimiz arasında olmaya devam edecektir. Bu anlaşmanın imzalanmasında emeği olan başta Dekanımız Prof. Dr. M. Ensar Yeşilyurt olmak üzere onun şahsında fakültemizin değerli öğretim üyelerine teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Ünlü mezunları var

 

South California Üniversitesi - Sol Price Kamu Politikası Okulu, California eski Valisi Arnold Schwarzenegger ve dünyanın en başarılı akademisyenlerini bünyesinde barındırmasıyla tanınıyor. Sol Price Kamu Politikası Okulu, dünyaca ünlü “US News” sıralamasında en iyi kamu yönetimi programları alanında 2019- 2020 yılları arasında en iyi 3’üncü, 2021 yılında ise en iyi 4’üncü üniversite olarak yer aldı. 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)