adscode
adscode

Patronlar Seçim Sonrası İçin Ne Dedi?

HDP’nin Meclis’e girmesinin demokrasi açısından kazanım gören iş dünyasının ortak mesajı şu: “Sonuca saygı duyulmalı.”

Patronlar Seçim Sonrası İçin Ne Dedi?
Türkiye'den Haberler
Barış ve uzlaşma için önemli adım

SABANCI Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı’nın genel seçim sonuçlarına ilişkin değerlendirmesi şöyle: “Türkiye seçmeni, dört partili bir meclis oluşturma yönünde irade ortaya koymuştur. Bu, Türkiye demokrasisi açısından barış ve uzlaşma yolunda atılmış önemli bir adımdır. Ülkemize hayırlı olmasını diliyorum”.

Reformlara odaklanalım

TÜSİAD YİK Başkanı ve Anadolu Grubu Başkanı Tuncay Özilhan, şu değerlendimeyi yaptı: “Öncelikle Türkiye için hayırlı olsun. Son derece zorlu bir dönemin ardından vatandaş görüşünü beyan etti ve bu da koalisyona işaret ediyor. Demokrasi kazandı herkes saygı duymalı. Gergin dönemden sonra Türkiye’nin sorunlarını çözecek bir hükümet oluşturulması lazım. Bir an evvel hükümet kurularak demokratik ve ekonomik reformların hayata geçirilmesi önemli.”

Yatırımcı etkilenir

KİBAR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar, yaptığı açıklamada, “Muhtemelen azınlık hükümeti kurulur ve belli bir süre sonra erken seçime gidilir.  CHP, MHP ve HDP’nin bir arada olması zor. Şartlı destek veya koalisyon gibi olur. Yeni vekiller ve seçilenler halk adına sorumluluk alıyorlar. Sağduyuyla hareket etmeleri halkın beklentisidir” yorumunu yaptı. Eli taşın altında olanların herzaman faturayı ödeyenler olduğunu da kaydeden Kibar, “Tabiki tüketiciyle, halkımızla bu faturayı ödüyorlar. Sanayici, iş dünyası, yatırımcı potansiyel volatiliteden en fazla etkilenen kesiml olacak” dedi.

Reform programı açısından önemli

AKFEN Holding Başkanı Hamdi Akın da seçim sonuçlarının Türkiye’ye hayırlı olmasını dileyerek şunları kaydetti: “Demokrasi kazandı. Buradan çıkan koalisyona herkesin saygı duyması lazım. Ortaya çıkacak koalisyon ülkenin reform programının hayata geçirilmesi açısından son derece önemli. Seçim sonuçlarını tüm liderlerin çok iyi değerlendirmesi lazım.”

Her kesim temsil ediliyor

MUDO Onursal Başkanı Mustafa Taviloğlu, seçim sonucunda Meclis’e 4 partinin girdiğini hatırlatarak şunları söyledi: “Her kesimin temsil edilmesinden, Kürtlerin de temsil edilmesinden memnunum. Halk, kamuoyu tercihini belli etti. İnşallah Türkiye bu sonuçtan hayırlı çıkar. Türk halkı, Anadolu halkı sağduyuludur. Barış ve huzur istiyor memleket. Bundan sonra da huzur için, kalkınma için çalışmalı herkes.
finans.mynet

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)