adscode
adscode

Pelin Batu: Hayvanlar kanunda cansız eşya olarak geçiyor

Oyuncu Pelin Batu ve Nişantaşı Üniversitesi öğrencileri anlamlı ve kalıcı sosyal sorumluluk projesi ile ‘Var Olmak Haktır’ dedi.

Pelin Batu: Hayvanlar kanunda cansız eşya olarak geçiyor
Etkinlikler

Nişantaşı Üniversitesi Öğrencileri Pelin Batu ile "Varolmak Haktır" etkinliğinde sahipsiz hayvanlara dikkat çekti. Ünlü sanatçı Pelin Batu Nişantaşı Üniversitesi’nin düzenlediği etkinlikte şunları söyledi: “Maalesef kanunda cansız eşya olarak geçiyor. Onların canlı olduğunu ve yaşamaları gerektiğini anlatmaya çalışıyoruz" dedi. Yeni tasarıyla beraber sokaklarda hayvanların kalmayacağını ifade eden Batu, tasarının maddelerine karşı çıktığını söyledi.

Oyuncu Pelin Batu ve Nişantaşı Üniversitesi öğrencileri anlamlı ve kalıcı sosyal sorumluluk projesi ile ‘Var Olmak Haktır’ dedi.

Önceki gün gerçekleştirilen etkinlikte Nişantaşı Üniversitesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kulübü ‘Var Olmak Haktır’ sloganıyla ünlü oyuncu Pelin Batu’nun katılımıyla hayvan haklarının korunması ile ilgili Hasdal’da bulunan hayvan Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret ettiler. Üniversite öğrencileri İstanbul Büyükşehir Belediyesi Hasdal Rehabilitasyon Merkezi’ne giderek, 200’ü aşan barınak hayvanlarıyla ilgilendiler ve onların çeşitli ihtiyaçlarını karşılayacak yardımlarda bulundular.

Nişantaşı Üniversitesi öğrencileri belediyeler ve hayvan severlerin işbirliğiyle yaşatılan hayvan barınaklarına dikkat çekerek, barınak köpekleriyle birebir ilgilendiler.

Ünlü oyuncu Pelin Batu ile birlikte gerçekleştirilen barınak ziyareti sonrasında, Pelin Batu “ Barınaklarda çoğunlukla cins hayvanlar var. Bir hevesle alınan hayvanlar, ailenin istememesi, hevesin geçmesi yada ev ortamında bakamadıklarından dolayı sokağa terk ediyorlar. İstanbul'da 50 tane barınak var. Bu barınaklarda bulunan ev ortamında yaşamaya alışmış hayvan dostlarımıza ve barınaklarımıza yardımcı olmamız. Onlara özledikleri sıcak yuvaları geri kazandırmamız gerekiyor. Unutmamak gerekir ki İnsanlar için olduğu kadar Hayvanlar içinde "Varolmak Haktır" dedi. Nişantaşı Üniversitesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kulübü öğrencileri, sosyal sorumluluk projeleriyle toplumsal sorunlarda çözümün bir parçası olmaya çalıştıklarını ve bu projelerde yer almaktan büyük mutluluk duyduklarını belitti.

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)