adscode
adscode

Pes etmek yok, yola devam...

Öyle bir süreçten geçiyoruz ki hemen herkes, dokunsanız, patlayacak durumda.

Pes etmek yok, yola devam...
Milliyet Diyalog

Esnafından tüketiciye, öğrencisinden öğretmenine, işçisinden patronuna, hastasından doktoruna, sanki sabır sınırlarının sonuna gelindi. Eminiz ki atalarımızın dediği gibi, sabrın sonu da selamet olacaktır.

Hiçbir konuda pes etmek yok. Birinci önceliğimiz, hem kendimizin hem de temasta olduğumuz kişilerin yani toplumun sağlığını korumak, sonrası bir şekilde kendiliğinden gelecektir.

Şirketler müşterisine, okullar öğrencisine evde oturun derken, ev yüzü görmeyen sağlık ve emniyet personeliyle çalışmak zorunda olan diğer tüm yurttaşlarımız da evlerine, ailelerine kavuşacaktır.

Pes etmek yok çünkü yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik, pes etmek yok çünkü biz zoru severiz, pes etmek yok çünkü biz ülke olarak koskocaman bir aileyiz ve hiç kimseyi yarı yolda bırakmayız.

Hele ki son haftalarda Amerika ve Avrupa’da yaşananları gördükten sonra!..

Bu süreçte en çok merak ettiğim, onlarca hatta yüzlerce kişinin iç içe çalıştığı, alo destek hatları? Umarız, kendilerine, sağlıklı ortamlar sağlanmıştır!

Sınıf içi canlı yayın

MEB, uzaktan eğitimi daha cazip hale getirmek için sınıf içi canlı yayın dönemini başlatıyor. Özellikle de sınavlara hazırlanan 8. ve 12. sınıf öğrencileri için sürprizler varmış!

Uzaktan eğitim, istesek de istemesek de hayatımızın bir parçası oldu.

Eksikler, hatalar, acemilikler yok mu?

Elbette olacak!

Nerede yok ki!

Büyük bir organizasyon!

ÖSYM bilgisayarları da dahil tüm dijital altyapının yanı sıra bir de uydu tahsis edilmesi ve senkronize bir şekilde yürütülmesi bile bir başarı!

İçerikler konusunda sıkıntılar var mı? Var.

En aza indirilmesi için yoğun çaba harcanıyor.

Ekranda eğitim, yüz yüze eğitimden yüz defa daha zor. Hele ki canlıysa. En ufak bir hatada panik olursunuz, toparlayayım derken, işler daha da içinden çıkılmaz hale gelebilir.

Çok uzun yıllar, binlerce kez, saatlerce süren canlı yayınlar yapmış biri olarak, canlı yayına çıkacak olanlara önerim, mümkün olduğunca sakin olmaları.

Hata da olur, espri de, en iyi bildiğiniz isimleri unuttuğunuz anlar da gelir, “Öf! Çok uzadı, keşke bitse artık” dediğiniz dakikalar da olur.

Başlayan her şey gibi az sonra bu da bitecek rahatlığı içerisinde olun, gerisi kendiliğinden gelecektir!..

Teknik arıza ya da hiç istenmeyen dış müdahaleler olduğunda da panik olmak yerine, o boşlukları samimiyetle doldurmakta yarar var.

Ha bir de yayın öncesi, içerikle ilgili bilgi vermek izleme devamlılığını sağlar.

Herkes, ona göre, kendine bir plan, program yapar.

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)