adscode
adscode

'PIKTES öğretmenleri üvey evlat muamelesi görüyor'

PIKTES öğretmenlerinin yaşadığı mağduriyeti Meclis'e taşıyan CHP Gaziantep Milletvekili Bayram Yılmazkaya, “Yeri gelince öğretmen, yeri gelince işçi olarak tanımlanan PIKTES öğretmenleri MEB tarafından üvey evlat muamelesi görmektedir” dedi.

'PIKTES öğretmenleri üvey evlat muamelesi görüyor'
Eğitim
Güncelleme : 03-Mar-22 12:51

PIKTES öğretmenlerinin yılda 2 maaş ikramiye hakkı ile kadro taleplerini TBMM Genel Kurulunda dile getiren CHP Gaziantep Milletvekili Dr. Bayram Yılmazkaya, Türk Eğitim Sistemine Entegrasyonunun Desteklenmesi Projesi kapsamında 6 yıl boyunca mülteci öğrencilere rehber olan PIKTES öğretmenlerinin haklarının gasp edildiğini belirtti.

'PIKTES öğretmenlerinin 2 Maaş ikramiye hakkı'

Yılmazkaya, Türkiye Büyük Millet Meclisinde PIKTES öğretmenlerinin düşük maaşları ve genel sorunları üzerine yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:  “Türk Ağır Sanayii ve Hizmet Sektörü Kamu İşverenleri Sendikası’na bağlı olan PIKTES öğretmenlerinin yaşadığı mağduriyetlere bir yenisi daha eklendi. MEB’le TUHİS arasında yapılan toplu sözleşmede yılda 2 maaş ikramiye alması gereken PİKTES öğretmenleri bu kapsam dışında bırakılarak hakları gasp edilmiştir.

Yılmazkaya, ayrıca “Yeri gelince öğretmen, yeri gelince işçi olarak tanımlanan PİKTES öğretmenleri Milli Eğitim Bakanlığı tarafından üvey evlat muamelesi görmektedir. Bu eğitim emekçisi öğretmenlerimizin statüsü MEB’in keyfi tutumuna göre belirlenmemelidir. Türk Eğitim Sistemine Entegrasyonunun Desteklenmesi Projesi kapsamında 6 yıl boyunca mülteci öğrencilere rehber olan PIKTES öğretmenleri, hak ettikleri 2 maaş ikramiyeyi talep etmektedir. Ek ders ücreti alamayan ve öğretmen maaşından düşük ücretlerle çalışan bu eğitim emekçilerinin gasp edilen hakları biran önce verilmeli, uzun zamandır bekledikleri kadro güvencesi sağlanmalıdır.  Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in bu konuda gerekli hassasiyeti göstererek, 6 yılık tecrübeye sahip olan PIKTES Öğretmenlerinin kadro mağduriyetini biran önce gidermesini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

EĞİTİM AJANSI


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)