adscode
adscode

Pilot olmak isteyenlere eğitim

Pilot olmak isteyenlere yönelik Corendon Airlines, "İkinci Pilot Adayları" projesine yeniden başlıyor. Peki aranan şartlar neler, eğitim ücreti ne kadar? İşte detaylar:

Pilot olmak isteyenlere eğitim
İK
Güncelleme : 08-Nov-23 17:43

Corendon Airlines, tip eğitimi olmayan pilotlar nezdinde büyük ilgi gören "İkinci Pilot Adayları" projesini 7. kez gerçekleştiriyor.

Corendon Airlines açıklamasına göre, 65 ülkede 165 noktaya sefer düzenleyen Corendon Airlines, ön değerlendirme sonrasında programa kabul edilecek adayların eğitimlerini şubat sonu başlatacak.

16 ikinci pilotun seçileceği projede adaylar, sürece önce online değerlendirme toplantısı ile başlayacak, ardından mülakatlar ve simülatör değerlendirmeleri ile devam edecek.

Eğitim ücretleri, özel bir finansal modelleme yoluyla geri ödenebilecek

Değerlendirme sürecinin ardından gerekli dokümanları sağlayan adaylar; ocak, şubat aylarında mülakat ve simülatör değerlendirmesine tabii tutulacak. Bu değerlendirmeyi başarıyla tamamlayan adaylar, şubat ayının son haftası itibarıyla tip eğitimlerine, bu eğitim döneminin devamında ise hat uçuşlarına başlayacak. Sürecin sonunda başarılı olan adaylar, ücretlerini eğitim sonunda F/O olarak atanmalarının ardından özel bir finansal modelleme yoluyla şirkete geri ödeyebilecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Corendon Airlines İnsan Kaynakları Direktörü Berna Oskay, uçuş okullarından mezun pilotların, tip eğitimlerinin tamamını kendi bünyelerinde gerçekleştirmek için uluslararası standartlarda tüm imkanlara sahip olduklarını ve şimdiye kadar istihdam ettikleri adayların performansının projenin başarısını ortaya koyduğunu belirtti.

"Uzun yıllar görev alacak ikinci pilotlar yetiştirmenin gururunu yaşıyoruz"

Corendon Airlines Eğitim Müdürü Mesut Ovalı da "Corendon Airlines olarak, uçuş okullarından mezun pilotların tip eğitimlerinin tamamını kendi bünyemizde gerçekleştirmek için uluslararası standartlarda tüm imkanlara sahibiz. Bu projeyle ailemizde ve sektörümüzde uzun yıllar görev alacak ikinci pilotlar yetiştirmenin gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz." ifadelerini kullandı.

İstenilen şartlar ise şöyle:

Gerekli Nitelikler:

T.C. vatandaşı olmak
Üniversitelerin 4 yıllık bölümlerinden mezun olmak
1 Ocak 1986 sonrası doğumlu olmak
Askerlik görevini tamamlamış ya da en az 1 yıl tecili bulunan
Adli sicil kaydı ve adli sicil arşiv kaydı bulunmayan
ATPL(Frozen)/CPL lisans sahibi olmak
Part-MED standartlarında düzenlenmiş geçerli Class 1 sağlık sertifikasına sahip olmak
Aşağıdaki İngilizce dil yeterlilik skorlarından en az birine sahip olmak;
TOEFL IBT: 75
IELTS General Training: 6 or IELTS Academic: 5,5
TOEIC: Listening 400; Reading 385; Writing 150; Speaking 160
ITEP Academic Plus Overall: 3,5

Gerekli Dokümanlar

Güncel Özgeçmiş
ATPL(Frozen)/CPL lisansı
Sağlık Sertifikası (Class 1)
ATPL Sınav sonucu
Üniversite diploması
Dil yeterlilik belgesi 

AA


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)