adscode
adscode

Prof. Dr. Carlo degli Abbati 32 Yıl Sonra Yeniden Marmara Üniversitesi’nde

 32 Yıl önce AT Enstitüsü’nde dersler veren Prof.Dr. Carlo degli Abbati  yeniden Marmara Üniversitesi’nde...

Prof. Dr. Carlo degli Abbati 32 Yıl Sonra Yeniden Marmara Üniversitesi’nde
Üniversite
Güncelleme : 14-Mar-19 14:35

14 Nisan 1987 de Türkiye’nin tam üyelik başvurusundan hemen sonra kurulan Marmara Üniversitesi AT Enstitüsü’nde çok sayıda yabancı profesör, Adalet Divanı yargıcı ve parlamenter ders ve seminerler vermek üzere Türkiye’ye gelmişti. Bunlar arasında Komisyon’un 30 yıl genel sekreterliğini yapan Emile Noel, Belçika eski Başbakanı Leo Tindemans, emekli Büyükelçiler Tevfik Saraçoğlu, Kamuran Gürün, Oğuz Gökmen, Fahir Alaçam gibi önemli isimler de vardı.

 

 

Avrupa Komisyonu ve  Sayıştay gibi AB kurumlarında çalışan ve Cenova Üniversitesi’nde öğretim üyeliği yapan Prof.Dr. Carlo degli Abbati, 

 

“Türkiye’nin AB üyeliğine inanan ve destek vermek üzere 1987 den itibaren Enstitüye gelen öğretim üyeleri arasında olmaktan büyük memnuniyet duyuyorum. Olağanüstü koşulların ortadan kalkması ile kuvvetler ayırımı esasına dayalı, demokratik, laik, insan haklarına saygılı Türkiye her zaman AB üyesi olabilir. Bugün Avrupa Birliğinde de sorunlar var. 28 üyesi olan Birliğin yönetimi kolay değildir. Önümüzdeki yıllarda yeni üye kabulü beklenmemelidir. Orta ve Doğu Avrupa ülkelerinden bazılarında nüfusun % 18 ine varan oranda insanlar diğer AB ülkelerine göç etmiştir. Avrupa Parlamentosu seçimlerinde aşırı sağcı partilerin alacakları oy dikkatle izlenmelidir. Türkiye, yargı bağımsızlığı, basın özgürlüğü gibi konularda reformlar gerçekleştirirse çok da uzak olmayan bir gelecekte konjonktür değiştiğinde müzakerelere devam edilecektir” dedi.

 

Marmara Üniversitesi Avrupa Araştırmaları Enstitüsü öğrenci ve öğretim üyeleri ile tekrar birlikte olmaktan duyduğu memnuniyeti belirten konuk profesör öğrencilerle toplu bir fotoğraf çektirdi.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)