adscode
adscode

Prof. Dr. Kemal Köymen CHP'nin Rize'den 1. sıra Milletvekili adayı oldu

Maltepe Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Kemal Köymen CHP’nin Rize’deki 1. Sıra Milletvekili Adayı oldu.

Prof. Dr. Kemal Köymen CHP'nin Rize'den 1. sıra Milletvekili adayı oldu
Türkiye'den Haberler

1 Kasım 2015 Pazar günü yapılacak olan Milletvekili yenileme seçimlerinde Ana muhalefet Partisi CHP nin Rizedeki 1. sıra Milletvekili adayının eski Rektör  Prof. Dr. Kemal KÖYMEN olduğu bildirildi.

Maltepe Üniversitesi’nin eski Rektörü Prof. Dr. Kemal KÖMEN’in isminin bugün Yüksek Seçim Kuruluna verileceği ve kamuoyuna CHP Genel Merkezi tarafından açıklanacağıda bildirildi.

Partililerle tanışmak ve kendini tanıtmak için Rize’de bulunan Köymen, ülkenin felakete sürüklendiğini, buna sadece üzülüp izlemek yerine elini taşın altına koyarak ‘dur’ diyebilmek adına CHP’den Rize Milletvekili Aday Adayı olduğunu söyledi.

Ülkemizin olağanüstü vahim bir durumla karşı karşıya bulunduğunu ve Türkiye’nin savaşın eşiğine getirildiğini belirten Köymen, “Parlamenter sistem dayatmalarla ortadan kalkıyor, ne idüğü belli olmayan başkanlık sistemi ile tek adam dönemi, bir nevi padişahlık dönemi başladı. Yargı, yasama, yürütme tamamıyla bağımsızlığını yitirdi. Çocuklarımızın, torunlarımızın geleceğini düşünerek çok sevdiğim Rize’den ve çok sevdiğim partimden aday adayı olmaya karar verdim.” dedi.

SIRALAMA ÖNEMLİ DEĞİL

CHP’nin Rize’deki üç milletvekili aday adayından hangisi 1. sırada aday gösterilirse gösterilsin diğer iki adayın 1. sıra adayı imiş gibi çalışması gerektiğini söyleyen Prof.Dr. Kemal Köymen, “Ben Partimizin tercihi doğrultusunda 1. sıra adayı olamasam da diğer arkadaşlarıma destek olacağım. Aynı durum diğer aday adayları için de böyle olmalıdır.” diye konuştu.

YÜKSEK ÖĞRETİME GİRİŞ SORUNLU

TBMM’ye girmesi halinde Türkiye’de arapsaçına dönen eğitim sistemi ve özellikle yüksek öğretime giriş sistemi üzerinde dünyanın gelişmiş ülkelerindeki uygulamaları çok iyi bilen bir akademisyen olarak, gerekli düzenlemelerin yapılması için girişimlerde bulunacağını ifade eden Köymen, üniversite giriş sistemindeki yanlışlıklar yüzünden gençlerin psikolojik olarak çok etkilendiklerini, okul-dershane arasında yıpratıldığını söyledi. Prof. Köymen, üniversite giriş sisteminin mutlaka gelişmiş ülkelerdeki örneklerine uygun şekilde düzenlenmesi için çalışma yapacağını belirtti.

HOCA’NIN TÜRKİYE’NİN 100 YILLIK DOĞALGAZINI KARŞILAYACAK PROJESİ

Maltepe Üniversitesi Rektörü olarak görev yaptığı sırada bir çalışma başlattığını belirten Prof.Dr. Kemal Köymen, Karadeniz’in dibinde Türkiye’nin 100 yıllık ihtiyacı olan doğalgaz üretilebilecek enerji kaynağı bulunduğunu söyledi. Bu projenin çok da zor olmayan yöntemlerle fizibilitesini yapmak üzere bir sondaj gemisine ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Köymen, ne yazık ki hükümetin bu çalışmaya destek vermediğini söyledi. TBMM’de Türkiye için muazzam bir kaynak anlamına gelen bu projenin gerçekleştirilmesi için çalışma yapacağını kaydeden Köymen, “Rusya, Ukrayna gibi ülkeler Karadeniz’in bu nimetinden faydalanıyor. Bu ülkeler kendi kıta sahanlıkları içerisinde bu enerjiyi üretiyor ama maalesef, nedenini anlayamadığım şekilde bu çalışmamıza destek verilmedi.” şeklinde konuştu.

 

Prof.Dr. Kemal Köymen Kimdir?

1946 Rize doğumlu olan Prof.Dr. Kemal Köymen, Cumhuriyet İlkokulunu bitirdikten sonra orta ve liseyi de Rize’de okudu. Lise son sınıfta İzmir’e giden Köymen, lise eğitimini İzmir Atatürk Lisesinde tamamladı. İstanbul Üniversitesinde lisans eğitimini tamamlayan Kemal Köymen, yüksek lisansını İngiltere’de yaptıktan sonra ABD’de doktora yaptı. 2005 yılına kadar ABD’de öğretim üyesi olarak görev yapan Köymen, 2005 yılında emekli olarak Türkiye’ye döndü. Aynı yıl Maltepe Üniversitesinde Dekan olan Prof. Köymen, 2 yıl dekanlık yaptıktan sonra 2014 yılına kadar bu üniversitenin rektörlüğünü yaptı.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)