MEF Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Şahin, Dünya yükseköğretiminin prestijli kurumu Amerikan Eğitim Konseyi (American Council on Education) ve davet edildiği dünyanın önemli üniversiteleri arasında yer alan Houston Üniversitesi’nde MEF Üniversitesi’nin yıllar önce başlattığı ve başardığı yükseköğretimdeki yenilikçi öğrenme modelleri olan Flipped, Adaptif (Uyarlanabilir), Dijital ve Aktif Öğrenme’’yi anlattı.
Amerikan Eğitim Konseyi 2019 Kongresi ‘‘Dijital Dönüşüm ve Geleceğin Yükseköğretiminde Liderlik’’ Paneli’nde MEF konuşuldu.
ABD’de 1918 yılında kurulmuş olan ve prestijli yükseköğretim konseyi olarak kabul edilen, her yıl özellikle Harvard Üniversitesi Rektörü Lawrence S. Bacow başta olmak üzere ABD’nin önde gelen üniversitelerin rektörlerinin ve yöneticilerinin katıldığı Amerikan Eğitim Konseyi 2019 (ACE 2019)’un ‘‘Dijtal Dönüşüm ve Geleceğin Yükseköğretiminde Liderlik’’ başlıklı panelinde Prof. Dr. Muhammed Şahin MEF Üniversitesi’nde başlatılan ve başarılı bir şekilde yürütülen yenilikçi öğrenme yöntemlerini anlattı. ACE Başkanı Ted Mitchell’in oturum başkanı olduğu panelde yenilikçi öğrenme modellerinin örnekleri tartışılırken MEF Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Şahin, MEF’in dijital dönüşümle kurulmuş bir üniversite olduğunu belirterek, MEF’in Flipped, Adaptif (Uyarlanabilir), Dijital ve Aktif öğrenme modelli ile ilgili deneyimlerini aktardı. MEF Üniversitesi örneği büyük ilgi gördü ve ACE Başkanı rektör Şahin’e tartışmaya yaptığı katkıları için teşekkür etti.
Prof. Dr. Muhammed Şahin’in Çağrılı Konuşmacı Olarak Houston Üniversitesi’nde Verdiği Yenilikçi Öğrenme Modelleri Konferansı Büyük İlgi Gördü.
Amerika’nın önemli üniversitelerinden Houston Üniversitesi’nde akademik-idari kadro ve öğrencilerle buluşan MEF Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Şahin, davetli olarak gittiği Houston Üniversitesi’nde verdiği konferansta büyük ilgi gördü. Prof. Dr. Şahin, MEF Üniversitesi’nin kuruluş hikayesini, flipped, adaptif (uyarlanabilir), dijital ve aktif öğrenme uygulamalarını ve bu süreçte edindiği deneyimleri, öğrenci, akademisyen paylaşımlarını, sistemin kısa zamanda getirdiği başarıları ve gelecekte yükseköğretimde yaratacağı dönüşümü anlattı.
Prof. Dr. Şahin: ‘‘Dünyada eğitim sektöründe son yıllarda, yeni nesle uygun, her öğrencinin algı ve anlama hızına göre dönüşen dijital interaktif kaynaklar ön plana çıkıyor. Yeni nesil öğrenme sürecinde aktif olmak istiyor. Biz MEF Üniversitesi olarak biliyoruz ki dünyada bugün önemli bir dönüşüm yaşanıyor. Dijital kaynakların da gelişmesine paralel olarak yüzyıllardır süre gelen eğitim-öğretim yöntemlerinin Y ve Z kuşakları için yaşaması gereken değişim var. Biz bu değişimi MEF’te yıllar önce başlattık ve başardık.’’ dedi. Sunum sonrasında sorulan sorularla bilgi paylaşımı interaktif olarak devam etti.
Houston Üniversitesi’nde Mühendislik Fakültesi Dekan ve Dekan Yardımcılarıyla birebir görüşmelerde bulunan Prof. Dr. Muhammed Şahin, Araştırmadan Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Amr Elnashai ile de toplantı yaptı. Prof. Dr. Muhammed Şahin’i en son olarak Rektör Prof. Dr. Renu Khator makamında ağırladı.