adscode
adscode

PROF. DR. ŞERİF MARDİN TÜBA ŞEREF ÜYESİ SEÇİLDİ

Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA), İstanbul Şehir Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şerif Mardin’i Akademi Şeref Üyesi seçti.

PROF. DR. ŞERİF MARDİN TÜBA ŞEREF ÜYESİ SEÇİLDİ
Üniversite
Osmanlı İmparatorluğu’nun ve Türkiye’nin tarihsel, sosyal ve siyasal dinamiklerinin daha sağlıklı bir şekilde anlaşılmasına ciddi katkılarda bulunan ve çalışmalarına uluslararası alanda en çok atıf yapılan sosyal bilimciler arasında yer alan Prof. Dr. Şerif Mardin; son olarak TÜBA 2016 Akademi Ödülleri’nde Sosyal ve Beşeri Bilimler kategorisinde ödül almıştı.

İstanbul Şehir Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şerif Mardin, Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) 51. Genel Kurulu’nda yapılan oylama sonucu Akademi Şeref Üyesi seçildi. Prof. Dr. Mardin, uluslararası düzeyde yılın öne çıkan bilim insanlarını ödüllendirmek amacıyla düzenlenen ve ‘Türkiye’nin Nobeli’ olarak kabul edilen TÜBA Akademi Ödülleri’nin 2016 yılı değerlendirmesi kapsamında da Sosyal ve Beşeri Bilimler kategorisinde ödüle layık görülmüştü.

Çalışmalarına uluslararası alanda en çok atıf yapılan sosyal bilimciler arasında yer alan Mardin, Türkiye’de din ve modernleşme, sivil toplum, ideoloji, merkez-çevre ekseninde yaptığı öncü ve çığır açıcı bilimsel çalışmalarıyla Türkiye’nin yetiştirdiği en saygın akademisyenler arasında yer alıyor.

Türkiye’nin bilim politikalarına yön veren bir bilim akademisi olma hedefiyle faaliyetlerini sürdüren TÜBA, Türkiye'deki tüm bilim alanlarında, araştırmaları, bilimci kişiliği, araştırıcılığı özendirirken, bu alanlarda emeği geçenleri onurlandırıp, gençleri, bilim ve araştırma alanına yöneltiyor.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)