adscode
adscode

Prof. Sadi Diren son yolculuğuna uğurlandı

Devlet Sanatçısı, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Eski Dekanı, Seramik ve Cam Tasarımı Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Sadi Diren'in naaşı MSGSÜ Osman Hamdi Bey Salonu’nda…

 Prof. Sadi Diren son yolculuğuna uğurlandı
Türkiyeden Haberler
Seramik sanatçısı 91 yaşında vefat eden Sadi Diren'in cenazesi, İstanbul'da defnedildi.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nden (MSGSÜ) alınan bilgiye göre, Seramik ve Cam Tasarımı Bölümü'nden emekli Sadi Diren vefat etti.

Devlet sanatçısı, eski MSGSÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Diren için üniversitenin Fındıklı Yerleşkesi Osman Hamdi Bey Salonu'nda tören düzenlendi. Diren için daha sonra Kılıç Ali Paşa Camisi'nde öğle vakti cenaze namazı kılındı.

Sadi Diren'in cenazesi, Feriköy Mezarlığı'nda toprağa verildi.

- Sadi Diren kimdir?
İstanbul'da 1927'de doğan Sadi Diren, 1946'da Saint-Michel Fransız Lisesi'nden mezun oldu. 1947-1948 yılları arasında Ankara ve İstanbul hukuk fakültelerine iki yıl devam eden Diren, daha sonra girdiği İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi (Mimar Sinan Üniversitesi) Seramik Bölümü'nden 1953'te lisans diploması aldı. Diren, 1955-1964 yılları arasında davetli olarak Almanya'ya gitti. Seramik sanayisinde tasarımcı ve serbest sanatçı olarak çalışan Diren, burada araştırma ve inceleme yaptıktan sonra 1964'te İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi öğretim kadrosuna girdi ve 1970'te profesör oldu.

Diren, üç dönem Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanlığı yaparak, 1964'te Eczacıbaşı Seramik Fabrikaları'na süs ve mutfak eşyaları bölümüne müdür ve sanatçı olarak girdi. 1994'te Çamlıca Sanat Evi'nde özgün baskı çalışmaları yapan sanatçı, yurt içi ve dışında çok sayıda sergi açtı.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)