adscode
adscode

'Proje okullar beklentileri karşılamıyor'

AES Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici: “Ülkemizin en yüksek puana sahip öğrencilerinin eğitim alacağı ve önemli projelerin yapılacağı maksadıyla 2014 yılında hayata geçirilen proje okulları beklentileri karşılamaktan uzaktır."

'Proje okullar beklentileri karşılamıyor'
Sendikalar
Güncelleme : 16-Mar-22 13:53

Anadolu Eğitim Sendikası (AES) Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici, proje okulları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Proje okullarına öğretmen atama, yönetici görevlendirme işlemleri başladığını aktaran Öğretici, “Bilindiği gibi Özel Program ve Proje Uygulayan Eğitim Kurumları için ayrı bir yönetmelik bulunmakta ve bu yönetmelik çerçevesinde yönetici ve öğretmen görevlendirmesi yapılmaktadır. Ülkemizin en yüksek puana sahip öğrencilerinin eğitim alacağı ve önemli projelerin yapılacağı maksadıyla 2014 yılında hayata geçirilen proje okulları beklentileri karşılamaktan uzaktır” dedi.

Öğretici, “Proje okullarında görev yapan yönetici ve öğretmenlerin başka okullara gönderilmesi, yerine bakanlık tarafından yönetici ve öğretmen görevlendirilmesi bu okullardaki başarıyı ne kadar artırmıştır? Bu okullardaki yöneticilerin çok büyük bir kısmının belirli bir sendika üyesi olduğu, yine bu okullarda görev yapan öğretmenlerin de bir sendika üyesi olmaya zorlandığı zaten bilinmektedir. Proje okullarının bu keyfiliği çalışma barışını bozmaktadır” diye konuştu.

Öğretici şunları söyledi: “Mevcut yönetmeliğe dahi uyulmadığı, bu okullarda kimlerin nasıl idareci olacağı yazmasına rağmen yönetmelik dışı görevlendirmelerin yapıldığı bilinmektedir. Gerek idari, gerek öğretmenler arasında çalışma barışını bozan bu yanlış uygulama ortadan kaldırılmalı, geçmişte uygulanan belirli şartları taşıyan meslektaşlarımızın bu okullarda çalışmasının önü açılmalı; bu okulların yöneticileri de sınavla alınmalıdır.”

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)