adscode
adscode

Proje okullarda hüzünlü veda

Proje okullarda 8 yılını dolduran öğretmenler, okullarından ayrılmaya başladı. Bu okullardan İstanbul Erkek Lisesi'nde dün öğrenciler öğretmenlerine ağlayarak veda ettiler

Proje okullarda hüzünlü veda
Eğitim
Aralarında İstanbul Erkek, Kadıköy Anadolu, kabataş Erkek, Cağaloğlu, İzmir bornova Anadolu gibi Türkiye'nin gözde okullarının yer aldığı 155 proje okulda 8 yılını dolduran müdür ve öğretmenlerin tayinlerinin istenmesi büyük tepkilere neden olmuştu. Günlerdir öğrenciler ve veliler imza kampanyası, okul önlerinde protesto gösterileri düzenleyerek öğretmenlerin tayinlerinin durdurulmasını talep etmişlerdi. Medyada geçen hafta Milli eğitim Bakanlığı'nın (MEB) il milli eğitim müdürlerine talimat göndererek, okul yönetimlerinin öğretmenleri okulda tutabileceği haberleri yer almıştı. Tüm bu gelişmelerden sonra dün bazı okullarda tayinler yapılmaya başlandı. Bazı okullarda da eşyalarını toplamış halde bekleyen öğretmenler, resmi yazının bu hafta içerisinde gelmesini bekliyorlar. Bu okullardan İstanbul Erkek Lisesi'nde dün sayıları 20'yi bulan öğretmenler, öğrencileriyle vedalaştı.

Veda sırasında kimi öğrenciler ve öğretmenler birbirlerine sarılarak ağladılar. Okullarından ayrılan öğretmenlerin resimlerinin yer aldığı ve üzerinde "Sarı siyahtan ayrılmaz efsaneler" yazılı pankart hazırlayan öğrenciler, ayrılan öğretmenlerine tek tek çiçek takdim ettiler.

Tayini yapılan öğretmenler ile yeni gelecek öğretmenlerin bugünden itibaren göreve başlaması bekleniyor.

'Belirsiz durum'

Tüm bu süreçten öğrencilerin olumsuz etkilenmesinden şikayet eden veliler, 2016-2017 eğitim öğretim döneminin başından itibaren İstanbul Erkek Lisesi'nde derslerin işlenmesinde aksamalar olduğunu belirttiler. Yeni gelecek öğretmenlerin göreve başlaması ve okula adaptasyonuyla ilgili olarak bu haftanın da ders işlenmeden geçeceğini kaydeden veliler, "Kadıköy Anadolu ve Kabataş liselerinde de durum aynı. Kabataş'ta öğretmenler eşyalarını toplamış. Ne olacağını bilmiyorlar. En çok da bu belirsiz durum sinir bozucu.

Yeni öğretmenler gelecek dendi ama en büyük handikap bu genelgenin okullar açıldıktan sonra yayınlanmış olması. Öğrenciler mağdur olduğu gibi öğretmenler de mağdur" diyorlar.

Milliyet

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)