adscode
adscode

Proje Okulları Hükümet Kontrolünde, Veliler Tepkili

Proje Okulları adıyla Türkiye’deki en iyi 41 lise Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya bağlandı. Bu liselerin öğretmen atamalarını ve yönetici görevlendirmelerini Avcı tarafından yapılacak

Proje Okulları Hükümet Kontrolünde, Veliler Tepkili
Eğitim

Birgün’ün haberine göre, Proje Okulları adı altında yurt genelinde tespit edilen en iyi 41 ünlü lise Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya bağlandı. İdari hiyerarşi dışına çıkarılan 41 lisenin öğretmen atama ve idareci belirleme yetkileri böylelikle Bakan Avcı’ya verilmiş oldu. Ankara Atatürk Lisesi, Ankara Fen Lisesi, Ankara Çankaya Sosyal Bilimler Lisesi, Ankara Çankaya Güzel Sanatlar Lisesi, İstanbul Vefa Lisesi, Cağaloğlu Anadolu Lisesi, Kadıköy Anadolu Lisesi, Kabataş Erkek Lisesi başta olmak üzere büyük kentlerin Fen ve Anadolu liseleriyle birlikte 41 lise özel olarak seçildi.

Valiliklere bildirildi
Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü, 7 Ocak tarihinde ilgili liselerin bulunduğu ‘Proje Okulları’ listesini valiliklere gönderdi. Bakanlık İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü, gönderdiği yazıda kanun hükmünde kararname ile yapılan düzenlemenin göz önünde bulundurulmasını istedi. Söz konusu 652 sayılı kanun hükmünde kararnamenin ilgili kısmı şu şekilde açıklandı:  “Yurtiçi veya yurtdışında, yerli veya yabancı kurum ve kuruluşlarla veya başka ülkelerle işbirliği anlaşması çerçevesinde kurulan ve ulusal veya uluslararası proje yürüten okul ve kurumlar, Bakan onayı ile proje okulu olarak seçilen ve belirli eğitim reformu ve programları uygulanan okul ve kurumlar ile Bakan onayıyla doğrudan Bakanlık merkez teşkilatına bağlanan kurumlara yapılacak öğretmen atamaları ve yönetici görevlendirmeleri Bakan tarafından yapılır.”

Eğitim Sen Ankara 2 No’lu Şube Başkanı Özgür Bozdoğan, tespit edilen başarılı liselerin projeleri gerekçe gösterilerek Bakan Avcı’ya bağlanmasına ilişkin, “Tespit edilen bu liselere dair alınacak kararlar artık Bakan Avcı’nın iki dudağının arasındadır. Türkiye’de yetişmiş çok sayıda aydın, sanatçı, gazeteci kimliklerine sahip insanların çıktığı bu liselerde başta öğretmen ve yönetici atamaları sağlanarak Türkiye’nin geleceğinde söz sahibinin kim olduğunu gösterme isteği vardır” ifadelerini kullandı. Bozdoğan, “Bu şekli ile bu okullara istenen kadrolar herhangi bir sınırlama olmadan atanabilecek ve bu kadrolar eli ile yeni nesiller iktidarın gelecek planına uygun olarak yetiştirilebilecektir. Eğitim emekçileri olarak veliler, projeye dahil edilen okul mezunları ve okullarda çalışanlarla birlikte mücadele edeceğiz” diye konuştu.

Sendika.Org

***


VELİLER TEPKİLİ, ŞİKAYET YAĞIYOR
 

'Türkiye'nin en iyi liseleri İstanbul Erkek, Kabataş, Kadıköy Anadolu ve .....) apar topar,sessiz sedasız bir anda proje okullar listesine eklendi.Sorulmadan,tartışılmadan,görüş alınmadan,ne olduğu açıklanmadan. Kimse bir şey bilmiyor.Henüz uygulama yönetmeliği bile yok. Bilinen tek şey.BU OKULLARIN YÖNETİCİ VE ÖĞRETMENLERİ SINAVSIZ VS. DOĞRUDAN BAKAN TARAFINDAN ATANACAK. Söylenilen de bu okullara daha iyi hizmet götürmek için bu yapılmış. Okulları iyileştirmenin, iyi yönetici ve öğretmen atamanın başka yolu yok mu.Bu olay henüz yeterince bilinmiyor ve ses getirmedi.Çocukları bu okullarda okuyan ve okumayı planlayan veliler lütfen konuya gereken duyarlılığı gösterelim. Yakında çocuklarımızı gönderecek okul kalmayacak.'


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)