adscode
adscode

Proje okulları yöneticileri neden sınavla alınmıyor?

Proje okulları ile ilgili açıklamalarda bulunan Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper ÖĞRETİCİ, Proje okulları yöneticilerinin de diğer okulların yöneticileri gibi yazılı sınav sonrası atanması gerektiğini belirtti.

Proje okulları yöneticileri neden sınavla alınmıyor?
Sendikalar
Güncelleme : 17-Jun-21 17:37

Proje okulları dışındaki okullarda yönetici olmak isteyenlerin EKYS’ye (Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı) girdikten sonra ilgili yönetmelik kapsamında görevlendirmelerinin yapıldığını ifade eden ÖĞRETİCİ, proje okullarının bu uygulamadan muaf olduğunu belirtti.

Özel Program ve Proje Uygulayan Eğitim Kurumları için ayrı bir yönetmelik bulunduğunu ve bu yönetmelik çerçevesinde yönetici ve öğretmen görevlendirmesi yapıldığını ifade ederek, 2014 yılında hayata geçirilen proje okulları yöneticilerinin neden sınavla alınmadığını sordu.

Proje okullarda görev yapan yöneticilerin il milli eğitim müdürünün teklifi ile doğrudan bakanlık tarafından atandığını vurgulayan ÖĞRETİCİ bunun ehliyet ve liyakate uygun olmadığını dile getirdi. Hatta ilgili yönetmelikte ‘yönetici olarak görevlendirilecek olanlarda aranan özel şartlar’ı dahi taşımayanların da proje okullarda yönetici olarak görev yaptığı vurguladı.

Proje okullarındaki yöneticilerin çok büyük bir kısmının bir sendika üyesi olduğu, yine bu okullarda görev yapan öğretmenlerin de bir sendika üyesi olmaya zorlandığını zaten bilinen bir gerçektir. Her fırsatta ehliyet ve liyakat vurgusu yapan Milli Eğitim Bakanı sayın Ziya SELÇUK proje okullarını tekrar gözden geçirmeli, proje okulları yöneticilerinin de EKYS sonrası diğer yöneticiler gibi atanmasını sağlamalıdır. 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)