adscode
adscode

Psikiyatrik Açıdan Özgecan'a Bakış

Bu vahşete kadınlar son verecek!

Psikiyatrik Açıdan Özgecan'a Bakış
Türkiye'den Haberler

Son yıllarda gittikçe artan kadın cinayetleri son hızıyla devam ediyor.Artık gazetelerin 3. sayfalarında bu cinayet haberleri gündelik ortama oturdu bir yerde kanık sanır hale geliyor. Elden ne gelir mantığı ile kabullenildi. Engellenememe nedenlerin başında erkek egemen zihniyet yatmaktadır.

Politikacılar, hukukçular, hakim, savcı ve polisleride kapsamaktadır. Bütün alınan tedbirler çıkarıların yasaların aciz kalıyor. Çünkü alınan yasalar sert ve devamlı ve kararlı biçimde uygulamaya geçirilmediği takdirde katillere hep anlayış öldürülenin açıkca ve imayla suçlandığı bu olaylarda erkekler nasıl olsa birkaç yıl yerim çıkarım anlayışı işe cesaretlendirilip bu olayların giderek artacağı ortadadır.

Türkiye bu psikopatlar için tam bir cennet ortamı yaratmaktadır.

Bu konuda ses getiren alınan tedbirleri ve yasaları kararlılıkla uygulamaya geçiren eski bakan Fatma Şahini'de başarılı bir şekilde uygulamaya başlamıştı.

Biz kadınlar Türkiye nüfusunun yarısını oluşturuyoruz demek ki Politikayıda istediğimiz yönde değiştirecek güce sahibiz. Bunun için kadın olarak öldürülen kurban rolünden çıkıp pasif değil aktif olmalıyız, edilgen değil etken olup harekete geçersek güçsüzlü değil, işte ozaman gücümüzü hissedeceğiz.

Biz kadınız nerden gelirse gelsin, hangi politik düşünce olursa olsun , hangi dine mensup olursa olsun ortak paydamız en kapsamlı yönümüz kadın olmak. Kadın kadını daha iyi anlar, hisseder. Hep birlikte olup bu konuda birleşip süper güç oluşturup bu olaylara, bu vahşete sonu ve çözümü biz getirelim.

Bu konuda biz kararlı ve güçlü olursak arkamızdan bizim gibi düşünen laik ve demokratik erkeklerinde desteğinide alacağımızdan şüphe yok. Eğer susuyorsak bu cinayetlerden bizde sorumluyuz, sokaklara dökülelim.

Yeter!

YETER! diye bağıralım sesimizi duyuralım. Türlü şekilde protestolarımızı gösterelim, örneğin bugün siyah giyinelim. Kadın dernekleri birleşiminde bütün ayağa kalkan kadınlarla büyük bir platform oluşturarak toplumda empati ve farkındalık yaratalım. Bazı Belediyelerin başlattığı erkeklerde şiddete karşı eğitimi tüm Türkiye'ye yayalım. 

Biz kadınların önderliğinde bu konuda araştırmalarıda desteleyip çözümler getirelim. Biz güçlüyüz gücümüzü gösterelim, kadın vahşetini sonlandıralım.


Dr. İnci ŞEN
Psikiyatri ve Psikoterapi Uzmanı
International Coaching Institute Başkanı
 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)