adscode
adscode

Puanların yeniden hesaplanmasıyla iilgili kafa karışıklığına ÖSYM'den yanıt

Ek puanlar nedeniyle, bazı adayların puanları yeniden hesaplanmış ve sıralama yeniden yapılmıştı. Bu durumun yarattığı kafa karışıklığına ilişkin ÖSYM'den yanıt geldi.

Puanların yeniden hesaplanmasıyla iilgili kafa karışıklığına ÖSYM'den yanıt
Eğitim
Abbas Güçlü kendisine gelen bir maili paylaşarak "ÖSYM Bu İşe Ne Diyor?" diye sormuştu. O yazıya ÖSYM'den yanıt geldi.
 
ÖSYM'nin yanıtı:
 

Merhabalar.. bahsi geçen durum; 14 Temmuz 2017 tarihinde ÖSYM web sitesi üzerinden yaptığımız açıklamada belirtilen 23 adaydan birisinin ilgili duyuruda ifade edildiği üzere yerleştirme puanlarının yeniden hesaplanması sonucunda daha önce 62079 olan başarı sırasının 46255 olarak değişmesi nedeniyle oluşmuştur.

 


 Abbas Güçlü'nün yazısı: 
Hatırlanacağı gibi ek puanlar nedeniyle, bazı adayların puanları yeniden hesaplanmış ve sıralama yeniden yapılmıştı. Belli ki hala kafaları kurcalayan soru işaretleri var ama ÖSYM her zamanki gibi yine kapı, duvar!..
 

İşte cevap bekleyen maillerden birisi?
Umarız, birileri samimiyetle cevap verir?


Merhabalar Abbas Bey,

Öncelikle eğitim konusunda bizleri aydınlatma yönündeki yazılarınız için teşekkür ederim.

Mümkünse, sizden bir görüş almak istiyorum.
Şöyleki:

Malumunuz ÖSYM 14.07.2017 tarihinde,

LYS yerleştirme puanlarıyla ilgili olarak yapılması gereken OBP kesintisinin 2.413 aday için yapılmamış olduğu,
YGS yerleştirme puanları ile ilgili olarak;  6.751 adaydan yapılması gereken OBP kesintisinin yapılmamış olduğu, mesleki ve teknik ortaöğretim kurumları mezunu 23 adaya ise ek puanlarının uygulanmamış olduğu anlaşılmıştır.
Bu nedenle, yukarıda belirtilen rakamlardan çakışmalar hariç 7.084 adayın yerleştirme puanları yeniden hesaplanmış, buna bağlı olarak tüm adayların başarı sıralamaları güncellenmiştir. Bu güncellemeler sonucunda, puan kesintisi yapılan adaylar hariç, adayların puanlarında bir değişiklik olmamasına rağmen başarı sıralamalarında genel olarak yukarı yönde bir değişiklik gerçekleşmiştir.
açıklamasıyla 14 Temmuzda LYS sonuçlarını revize ettiğini bildirerek sonuçları tekrar yayımladı.
Puan hesaplamalarında herhangi bir değişiklik olmadığı, başarı sıralarında genel olarak yukarı doğru olduğu açıklamasına karşın, LYS'de 2413 aday için OBP kesintisi yapıldığı halde, liseyi bu yıl bitiren kızımın başarı sırası ilk yayımlanan sonuçlarda 48345 iken, bu defa 48346 yani menfi olarak 1 kişi artmıştır. 

Nasıl oluyor da, bu 2413 kişinin puanı eksildiği ve doğal olarak başarı sıraları düştüğü halde bizim başarı sıramız olumsuz yönde etkileniyor  anlamakta zorluk çekiyorum. Aslında, mantıksal olarak ve ÖSYM'nin kendi beyanında da belirtildiği üzere bizim gibi adayların başarı sıralamalarının olumlu yönde etkilenmesi gerektiğini düşünüyorum.

Yukarıda izah ettiğim hususla ilgili bir görüş ve yapılabilecek bir girişim olup olmayacağı hususunda tarafımı bilgilendirebilirseniz çok memnun olurum.

İlginize şimdiden eşekkür eder, iyi günler dilerim.

Saygılarımla,

ÖSYM, ben yaptım oldu dayatmasını, dünden bugüne hep yapıyor.
Peki ama nereye kadar.
Adayların ve velilerin istediği açıklamaları yapmak zorunda, çünkü bu onun görevi...
Haklıdır, haksızdır, o ayrı bir konu ama şeffaflık, güvenirlikleri açısından, böylesi kurumların olmazsa olmazı olmalıdır...

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)