adscode
adscode

Ramazan Ayınız Mübarek Olsun!

Ayların efendisi olarak Hadis-i Şerif'lerde geçen Ramazan ayı bu yıl 29 gün olacak. 6 Haziran günü başlayacak ümmetin ayı 4 Temmuz Pazartesi günü yapılacak iftarla son bulacak.

Ramazan Ayınız Mübarek Olsun!
Türkiye'den Haberler
İlk on günü rahmet, ikinci on günü mağfiret, üçüncü on günüde cehennemden kurtuluş vesilesi olan, içinde bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi bulunan, adını Allah'ın güzel isimlerinden alan, ilk gecesinden itibaren şeytanların ve cinlerin zincirlere vurulduğu, cehennem kapılarının kapandığı, cennet kapılarının ardına kadar açıldığı ayda 1 Temmuz Cuma gecesi de Kur-an'ı Kerim'in indirilmeye başlandığı Kadir Gecesi'nde ibadetler edilecek.

Bu yıl Ramazan ayında bir diğer farklılık ise 916 yıl kilise 482 yıl cami olarak kullanılan Ayasofya Cami'nde Ramazan ayı boyunca Kur-an'ı Kerim okunacak. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 'Gelin Gönüller Yapalım' temasının kullanılacağı ve TRT Diyanet TV'nin 'Bereket Vakti Ayasofya' adıyla ekranlara getireceği program her gece Ali Bektaş'ın sunumuyla 02.00'de canlı yayınlanacak.

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, oda başkanlarıyla yaptıkları istişare sonucunda pide fiyatlarının girdilerin artmasına karşın geçen yılki fiyatlarla aynı olmasına karar verdiklerini söyledi.

Şeker Bayramı olarak nitelendirilen Ramazan Bayramı 4 Temmuz'da yarım gün, 5 Temmuz, 6 Temmuz, 7 Temmuz tarihlerinde de 1., 2., 3. Günleri kutlanacak. Bayram tatilinin 9 güne çıkarılmasıyla ilgili açıklama yapan Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı konuyla ilgili kararın Bakanlar Kurulu'nun ardından verileceğini duyurdu.


 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)