adscode
adscode

Rehber Öğretmenlerin Çağrısı

7/19 Yaş Aile Eğitimi Programı'nın uygulamadan kaldırılması üzerine rehber öğretmenlerin çağrısı;

Rehber Öğretmenlerin Çağrısı
Eğitim
 ''Program, UNICEF’in teknik desteği ve AB’nin finansal desteği ile gerçekleştirilen, Türkiye’de ‘Önce Çocuklar’ olarak anılan projenin, bir alt projesidir. Mili Eğitim Bankalığı, Özel Eğitim Rehberlik ve Danışma Hizmetleri Genel Müdürlüğü  tarafından yürütülen ve hedefi anne, baba ve ergen ilişkisini güçlendirerek çocuğun/ergenin var olan potansiyelini gerçekleştirmesini sağlamak olan, 7-19 Yaş Aile Eğitimi Programı, uygulamadan kaldırıldı.
   
Ülkemizde, 2007 yılında, öncelikle kimi pilot bölgelerde uygulanan ve 2008/2009 eğitim öğretim yılından itibaren de diğer illerde  uygulanmaya konulan, 7/19 Yaş Aile Eğitimi Programı, yaklaşık beş  yıl uygulandı. 7/19 yaş aralığındaki çocuklu aileleri kapsayan program, onlarca çalıştayın, yüzlerce anketin, binlerce görüşmenin ürünü idi. Programın hazırlık aşamasında, bir çok zorluk ve imkansızlık, el birliğiyle giderilmişti. Web tabanlı izleme değerlendirme sistemi ile takibi sağlanan ve Rehber öğretmenlere (formatörlerin) maddi anlamda hiçbir katkısı olmayan program, yinede uygulayıcılar tarafından sahiplenilerek, gece gündüz emek sarfedilmişti.

 Avrupada, 22 ülkenin üye olduğu Avrupa Rehberlik Portalında, en iyi dönütü olan rehberlik programı, seçilen program, TBMM’de Milli Eğitim Bakanı tarafından, meclis genel kuruluna, üç yıl üst üste bilgi verilen program ünvanı almıştı. Türkiye genelinde, 10 bin civarı rehber öğretmenin, 40 saatlik eğitimden geçirilerek uygulandığı program, beş yıl içerisinde 800 bin ebeveyne ulaşarak adeta rekor kırmıştır.

 İçerik olarak da,  haftada bir oturum ve 3’er saat şeklinde, ergeni tanımak, iletişim kurmak, birlikte büyümek, uzlaşabilmek gibi konuları işleyen ve toplam 8 modülden oluşan bir programdı. Son oturumda, velilere yönelik sertifika töreni ile noktalanan programa ebeveynlerde oldukça istekli katılıyorlardı. Bu doğrultuda, ebeveynlerin etkinliklere, ameliyat masasında hastasını veya rüzgarda çatısı uçmuş evini bir kenara bırakarak ya da diğer birçok işini erteleyerek, koşa koşa katılımcı oldukları bilinmektedir.    ......''

HABERİN DEVAMI İÇİN TIKLAYIN!

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)