adscode
adscode

Reklam Yarışında Hangi Otomobil Markaları Önde?

2014 yılının sonlarına yaklaştığımız şu günlerde, otomotiv markaları yıllık kotalarını doldurmaya çalışıyorlar. Satışı arttırmanın bir yolu ise reklam.

Reklam Yarışında Hangi Otomobil Markaları Önde?
Türkiye'den Haberler
Sektörün hareketli döneme girdiği bu dönemde, Medya Takip Merkezi’nin (MTM) yaptığı araştırma, otomobil markalarının reklam aracılığıyla medyadaki görünürlüklerini ortaya koydu.

İşte sonuçlar…



Yılın son iki ayını yaşadığımız şu günlerde otomobil markaları, yıllık belirledikleri satış kotalarını tutturma çabalarını arttırmış görünüyor. Bir yandan çeşitli kampanyaları tek tek hayata geçiren firmalar, diğer yandan da pazarlama faaliyetleri için medyadan sıklıkla yararlanıyorlar. MTM’nin, otomobil markalarının medyadaki görünürlüklerini incelediği 01 Ekim – 12 Kasım 2014 tarihleri arasında, öne çıkan markalar da belli oldu. Rapora göre, yazılı basında en çok ilan veren markalar Fiat ve Hyundai olurken, onları sırasıyla Toyota, Ford ve Renault markaları izlediler.




TV’ye de en çok reklamı Fiat verdi

MTM’nin aynı veriler üzerinden yaptığı araştırmaya göre, yazılı basına en çok ilan veren FİAT markası, TV’lerde de bu özelliğini korudu. Marka, 01 Ekim – 12 Kasım tarihleri arası yayınlattığı bin 275 adet reklamla, listenin ilk sırasında yer aldı. Fiat’ı 883 reklamla Peugeot, 850 reklamla Nissan, 492 reklamla da Opel markaları izlediler.

Adet bazında ilk sırada yer alan Fiat, süre bazında da en çok ekranda kalan marka oldu.





CNNTürk ve NTV, tercih edilen kanallar…

MTM’nin aynı araştırmasına göre, otomobil markalarının reklam için en çok tercih ettikleri kanal, CNNTürk oldu. Kanal, araştırma sürecinde bin 101 adet otomobil reklamını, 7 saati aşkın süreyle yayınlayarak listenin başında yer aldı. NTV ise aldığı 987 adet otomobil reklamını 7 saate yakın yayınlayarak listede ikinci oldu. NTV’yi sırasıyla Habertürk, Kanal 24 ve TGRT Haber takip ettiler.








 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)