adscode
adscode

Rektörler TBMM Başkanı Kahraman'ı ziyaret edecek

YÖK Başkanı Saraç başkanlığında bir araya gelecek rektörler, "akademinin milli iradeye ve demokrasiye olan inancı ve saygısını" iletmek üzere TBMM Başkanı Kahraman'ı ziyaret edecek.

Rektörler TBMM Başkanı Kahraman'ı ziyaret edecek
Eğitim
YÖK'ten yapılan açıklamada, Prof. Dr. Saraç başkanlığında bütün rektörlerin cübbeleriyle TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ı ziyaret edeceği duyuruldu. Ziyaretin YÖK'te gerçekleştirilecek acil toplantının sonrasında yapılacağı belirtildi.

Saraç, bütün devlet ve vakıf üniversitelerinin rektörlerini bugün için acil toplantıya çağırmıştı. Toplantıda, öncelikle millet iradesine ve demokrasiye yönelik düzenlenen darbe girişiminin görüşüleceği bildirilmişti.

Açıklamada yükseköğretim kurumlarında paralel devlet yapılanmasına ilişkin şimdiye kadar alınan önlemlerin ve kararların masaya yatırılacağı, akademik camianın bu yapıdan tamamen temizlenmesi için atılacak yeni adımların etraflıca görüşüleceği kaydedilmişti.

Bugün saat 14.00'te başlayacak ve Saraç'ın da bir konuşma yapacağı toplantıda, YÖK ve Türkiye'deki bütün üniversitelerce hazırlanan ortak açıklama da okunacak.

AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)