adscode
adscode

Revna Tasarımda Dünya İkincisi

Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti etkinlikleri çerçevesinde, 4-6 Haziran 2014 tarihleri arasında TÜRK DÜNYASI BİLİM OLİMPİYATI düzenlendi.

Revna Tasarımda Dünya İkincisi
Okullardan Haberler
18 ülkeden finale kalan 100 projenin “TASARIM” ve “BULUŞ” olarak 2 farklı alanda değerlendirilmeye alındığı yarışmasında 4. Sınıf  öğrencisi Revna Doğanata  İzmir Özel Fatih İlkokulu’nu  başarı ile temsil etti.

Türk Dünyası Bilim Olimpiyatı’nda “BOYUNDAN AŞAĞISI FELÇLİ İNSANLARIN KAFA HAREKETİ İLE KULLANABİLECEKLERİ AKÜLÜ TEKERLEKLİ SANDALYE”  projesi Bilişim Teknolojileri öğretmeni Elif Özdemir danışmanlığında “TASARIM” kategorisinde dünya ikincisi oldu.

Çevresindeki engelli insanların hayatlarında yaşadıkları zorluklardan etkilenerek böyle bir araç düşünen minik Revna, bu fikrini danışman öğretmeni ile paylaşıp projeyi hayata geçirdiklerini belirtti. 

Boyundan aşağısı felçli olan insanlar ellerini ve kollarını kullanamadıkları için akülü tekerlekli sandalyeden de faydalanamadan hayatlarını yatağa bağımlı olarak yaşarlar. 

Bu insanlar, sadece başlarını sağlıklı bir insan gibi hareket ettirebilirler. Tasarladığımız akülü tekerlekli sandalye,  kişinin başının hareketleriyle kontrol edilmektedir. 

Kontrol devresi  şapka, bandana – bant benzeri bir aksesuara monte edilmiş olan kablosuz bir devre kartıdır. Ayrıca, bu sandalyeyi kullanan diğer engelli kişilerin, elleri serbest olacağı için farklı işlerle de ilgilenebilir. Örneğin ellerini kullanabilen engelli çocuklar baş hareketleriyle tekerlekli sandalyesini kontrol ederken ellerini kullanabileceği oyunlara katılabilirler.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)