adscode
adscode

ROBOTİK KOLU TAMAMLADILAR, SIRADA GPS VAR

STEM ve kodlama alanında eğitim teknolojisi uzmanları rehberliğinde birbirinden renkli mühendislik çalışmalarına imza atan Özel Arı Anadolu Lisesi ve Özel Arı Fen Lisesi öğrencileri, 3D yazıcılarını bilim için çalıştırarak robotik kol oluşturdu.

ROBOTİK KOLU TAMAMLADILAR, SIRADA GPS VAR
Okullardan Haberler

Uzaktan kontrol edilebilen sistemler üzerine çalışan ve 3D yazıcı ile elde ettikleri parçalardan robotik kol oluşturan Arılı öğrenciler, kolu hareket ettirmek için güçlü motorlar tasarlayıp 5 kg. ağırlığı kaldırabilen bir sistem kurdu.

Robotik kolu hareketli bir araç gövdesi üzerine kuran öğrenciler uzaktan kumanda edilebilen bir de sistem tasarladı. Üzerine yerleştirilen kamera ile gerçek zamanlı görüntü aktarımı yapabilen araç, uzak mesafelerden de kontrol edilebiliyor.

Bu projenin ardından Arılı öğrenciler, GPS (Küresel Konumlandırma Sistemi) eklentisi yaparak arazi taraması yapabilen ya da harita üzerinden belirlenen noktaya hareket edebilen özerk bir sistem oluşturacak.

Konuyla ile ilgili görüş belirten Özel Arı Anadolu Lisesi ve Özel Arı Fen Lisesi Müdürü Engin İnal, “Teknoloji ile bütünleşen eğitim ortamlarımızda temel mühendislik becerileri edinerek yetişen öğrencilerimizin STEM ve kodlama alanında yaptıkları çalışmaları oldukça önemsiyoruz. Eğitim Teknolojileri Merkezimizin rehberliğinde disiplinler arası projeler geliştiren öğrencilerimiz ulusal ve uluslararası pek çok proje ve çalışmada yer alıyor” dedi.

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)