adscode
adscode

Rodin'in 'Sonsuz Bahar'ına rekor fiyat!

Fransız heykeltıraş Auguste Rodin'in "Sonsuz Bahar" adlı mermer heykeli, New York'ta düzenlenen açık artırmada 20,4 milyon dolara alıcı buldu.

Rodin'in 'Sonsuz Bahar'ına rekor fiyat!
Kültür Sanat
Fransız heykeltıraş Auguste Rodin'in "Sonsuz Bahar" adlı mermer heykeli, New York'ta düzenlenen açık artırmada 20,4 milyon dolara alıcı buldu. Heykel, Rodin'in şimdiye kadar açık artırmada en yüksek fiyata satılan eseri oldu.
Sotheby's Müzayede Evi, "İzlenimci ve Çağdaş Sanat" açık artırmasında satışa çıkarılan eseri, adının açıklanmasını istemeyen bir koleksiyoncunun aldığını açıkladı.

Rodin, birbirine sarılan iki sevgiliyi betimleyen heykeli, 1901-1903 yılları arasında yekpare mermer blokundan yapmıştı. Fransız ustanın mermerden yaptığı ve aynı adı taşıyan 10 heykelden biri olan "Sonsuz Bahar", Rodin'in şimdiye kadar açık artırmada en yüksek fiyata satılan eseri oldu.

Rodin'in "Iris, Tanrıların Habercisi" adlı bronz eseri, şubat ayında yapılan açık artırmada 16,6 milyon dolara alıcı bulmuştu.

Sotheby's Müzayede Evi'nin "İzlenimci ve Çağdaş Sanat" açık artırmasında toplam 62 eser görücüye çıktı. Bunlardan Fransız ressam Paul Signac'ın "Saint Tropez'deki Liman Evleri" adlı eseri de 10,7 milyon dolara satıldı. Eser, Signac'ın en yüksek fiyata alıcı bulan eseri oldu. Signac'ın bir başka eseri, 2007'de 14 milyon dolara satılmıştı.

Açık artırmada Fransız izlenimci Maurice de Vlaminck'in manzara tablosu 16,4 milyon dolara satılırken Claude Monet'in eşi Camille'nin portresi 49,4 milyon dolara alıcı buldu.

AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)