adscode
adscode

Rotary 100.Yıl Anadolu Lisesi Nitelikli okul olmaması..

Milli Eğitim Bakanlığı 10 Nisan 2018 tarihinde Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumları Listesi'ni açıkladı.

Rotary 100.Yıl Anadolu Lisesi Nitelikli okul olmaması..
Okullardan Haberler

Sarıyer ilçesi deyince ilk akla gelen lise, yani Rotary 100. Yıl Anadolu Lisesi, MEB tarafından açıklanan bu listede yer almıyor. Veliler ve öğrenciler, bunun şaşırtıcı ve haksız bir uygulama olduğu görüşünde.

 

TEOG sınavının kaldırılarak liselere giriş için yeni bir sistemin uygulamaya girmesinden bu yana, öğrenciler, veliler ve okullar büyük bir merakla Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumları Listesi'nin açıklanmasını bekliyordu. Yalnızca bu yıl sınava girecek olan öğrenciler ve veliler değil, halen liselerde öğrenim görmekte olan öğrenciler ve velilerinde de aynı bekleyiş hakimdi. Gece-gündüz demeden çalışarak, büyük emeklerle aldıkları yüksek puanlar sonucu öğrenim görmeye hak kazandıkları okullarının aynı niteliği koruyup koruyamayacağı merakı...

 

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 10 Nisan 2018 tarihinde sonunda merakla beklenen bu listeyi, Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumları Listesi'ni açıkladı. Listenin açıklanmasıyla birlikte ilgili tüm taraflar birer birer görüşlerini ve tepkilerini açıklamaya başladı. Ancak İstanbul'un Sarıyer ilçesi söz konusu olduğunda, önce büyük bir şaşkınlık yaşandı ve bu şaşkınlığı öğrencilerin, velilerin büyük tepkileri izledi. Çünkü Sarıyer deyince ilk akla gelen lise, yani Rotary 100. Yıl Anadolu Lisesi bu listede yer almıyordu.

 

Yalnızca kısaca bir göz gezdirmek bile, İstanbul'un neredeyse tüm ilçelerinde eski sisteme göre taban puanları en yüksek olan ilk 3 okulun listeye dahil edildiğini anlamaya yetiyor. Sarıyer, bu durumun geçerli olmadığı belki de tek ilçe. Gerek taban puan düzeyi, gerek eğitim kalitesi, gerekse kazandığı başarılarla hem Sarıyer'de 1. sırada yer alan hem de İstanbul'un en seçkin liselerinde biri haline gelen Rotary 100. Yıl Anadolu Lisesi, aranan tüm özellikleri fazlasıyla taşımasına karşın bu listeye alınmadı.

 

Rotary 100. Yıl Anadolu Lisesi'nin söz konusu listeye dahil edilmemesi, bu okulda öğrenimini sürdürmekte olan öğrenciler ve velileri için büyük bir olumsuzluk ve mağduriyet oluşturuyor. Çünkü okullarının listeye alınmaması, onlar için çocukların bu noktaya ulaşabilmek ve bu okuldaki başarılarını daha da üst noktalara taşıyabilmek için öğretmenleriyle birlikte verdiği emeğin, bugüne değin yaptıkları fedakarlıkların hiçe sayılması anlamını taşıyor!

 

Veliler, tepkilerini şu sözlerle dile getiriyor: "Evet, tüm çocuklar eşit bizim gözümüzde. Tüm çocukların iyi bir eğitim alma hakkına sahip olduklarına gönülden inanıyoruz. Ancak her öğrencinin aynı düzeyde olmadığı açık. Liselerin daha önce belirli bir puan düzeyine göre öğrenci almaları ve şimdi de bazı liselere sınavla öğrenci alacak okul statüsü verilmesi de bunun en büyük kanıtı. Fakat, son derece yüksek puanla öğrenci alan bir okul olmasına karşın, Rotary 100. Yıl Anadolu Lisesi'ne bu statü verilmedi. O zaman biz de şunu soruyoruz: Bizim çocuklarımız bu okula girebilmek, o puanı tutturabilmek için neden gecesini gündüzüne katıp çalıştı? Çocuklarımızın o kadar çalışarak, bin bir emekle girdiği okulun böyle sıradan bir okul haline getirilmesi haksızlık değil mi?"

 

Bir başka veli ise, aynı mağduriyetin bu yıl sınava girecek olan 8. sınıf öğrencileri için de geçerli olduğuna dikkat çekiyor: "Bu yalnızca bizim çocuklarımızın uğradığı bir haksızlık değil. Sarıyer ilçesinde oturan ve bu yıl Rotary 100. Yıl Anadolu Lisesi'ne girebilmek için çalışan ve şimdi hedefleri elinden alınan 8. sınıf öğrencilerinin durumunu düşünebiliyor musunuz? O çocuklar, tüm çalışmalarına rağmen, bugüne kadar hep düşük puanlarla öğrenci almış olan okullarla mı yetinecek?"

 

Sarıyer ilçesinde dikkat çeken ve veliler tarafından dile getirilen bir başka konu ise, Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumları Listesi'nde bir Anadolu İmam Hatip Lisesi, iki Anadolu Mesleki ve Teknik Lisesi ve iki Anadolu Lisesi yer alması. Veliler, bunun dengeli bir dağılım olmadığı ve listede daha fazla sayıda Anadolu Lisesi olması gerektiği kanısında.

 

Görüşlerini aldığımız veliler, çocuklarının ve okullarının uğradığını düşündükleri bu haksızlığa karşı tepkilerini dile getirerek, çeşitli kanallarla seslerini ilgili tüm kurumlara duyurma hazırlığında ve aynı düşünceyi paylaşan herkesi kendilerine destek olmaya çağırıyorlar.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)