adscode
adscode

SABANCI ÜNİVERSİTESİ QS EXECUTIVE MBA SIRALAMASINDA TÜRKİYE’DEN İLK 100’E GİREN TEK ÜNİVERSİTE

Sabancı Üniversitesi Executive MBA programı, QS Dünya Sıralaması’nda bu yıl 5 basamak yükselerek Türkiye’den ilk 100’e giren tek program oldu. Sıralamaya Türkiye’den sadece iki üniversite girerken, Sabancı Üniversitesi ilk sırada yer aldı.

SABANCI ÜNİVERSİTESİ QS EXECUTIVE MBA SIRALAMASINDA TÜRKİYE’DEN İLK 100’E GİREN TEK ÜNİVERSİTE
Okullardan Haberler

Sabancı Üniversitesi Executive MBA programı (EMBA), QS Executive MBA Dünya Sıralaması’nda bu yıl 5 basamak yükselerek 66. sıraya yerleşirken, Türkiye’den ilk 100’e giren tek üniversite oldu. Sabancı Üniversitesi Yönetim Bilimleri Enstitüsü tarafından yöneticilere özel sunulan profesyonel yüksek lisans programı, Avrupa sıralamasında ise 31. sırada yer aldı. Sıralamaya Türkiye’den sadece iki üniversite girerken, Sabancı Üniversitesi ilk sırada yer aldı.

Bu yıl tüm dünyadan 161 EMBA programının değerlendirmeye alındığı sıralamaya sadece AACSB, AMBA, EQUIS ya da EPAS akreditasyonu olan iş idaresi okulları başvurabiliyor.QS, dünya sıralamasını hazırlarken, EMBA programlarını, mezunların kariyer gelişimi ve maaş artışları, işverenlerin ve akademik dünyanın değerlendirmeleri, kadın öğrenci sayısı gibi kriterlerin de içinde bulunduğu 9 farklı kategoride değerlendiriliyor.

Sabancı Üniversitesi Yönetim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nihat Kasap, Executive MBA programının göstermiş olduğu bu başarı ile ilgili “Sabancı Üniversitesi olarak iş dünyasına nitelikli insan kaynağı yetiştirmek amacıyla MBA programlarımızı üniversitemizin uluslararası araştırma vizyonu doğrultusunda oluşturuyoruz. Bu yönüyle programa katılanlara önemli bir katma değer sağlayan Executive MBA programımızın uluslararası alanda takdir görmesi bizi ayrıca gururlandırıyor” açıklamasında bulundu.

QS EMBA 2020 Dünya sıralamasının tam listesine bu linkten ulaşabilirsiniz: https://www.topmba.com/emba-rankings/global/2020


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)