adscode
adscode

Safiye Ayla Sevenleri Tarafından Anıldı

Türk Eğitim Vakfı (TEV), Türk Sanat Müziği’nin eşsiz sesi ve vakfın değerli bağışçısı Safiye Ayla Targan’ı ölümünün 17. yılında da unutmadı.

Safiye Ayla Sevenleri Tarafından Anıldı
Etkinlikler
Ayla Targan, 14 Ocak’ta Zincirlikuyu Mezarlığı’nda bulunan kabri başında yakınları, sevenleri ve TEV ailesinin katıldığı bir törenle anıldı. Kalkınmanın yolunun eğitimden geçtiğine inandığı için tüm malvarlığını TEV’e bağışlayan Türk Sanat Müziği’nin eşsiz sesi ve vakfın değerli bağışçısı Safiye Ayla Targan’ın burs fonundan bugüne kadar 1.351 adet burs verildi.

Türk Sanat Müziği’nin eşsiz sesi ve Türk Eğitim Vakfı (TEV) bağışçısı Safiye Ayla Targan 14 Ocak 2015’de Zincirlikuyu’da bulunan kabri başında düzenlenen törenle anıldı. Anma töreninde sanatçının yakınları, dostları, TEV yetkilileri ve bursiyerleri ile TEV’in 3 yılda bir gerçekleştirdiği Safiye Ayla-Zeki Müren Ses Yarışması’na katılan gençler yer aldı.

Sesi ve yorumuyla olduğu kadar Türk sinemasına da oyunculuğuyla adını altın harflerle yazdıran Safiye Ayla Targan, mal varlığının tamamını ihtiyacı olan gençlerin eğitimine katkı sağlamak adına TEV’e bağışlamıştı. Sanatçının vasiyetnamesi üzerine; 1999-2000 eğitim-öğretim yılından bu yana, müzik ve güzel sanatlar alanlarında eğitim gören yetenekli, ancak maddi imkânlardan yoksun öğrencilere TEV tarafından burs sağlanıyor. Safiye Ayla Targan Fonu ile bugüne kadar toplam 1.351 öğrencinin eğitimine katkı sağlandı.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)