adscode
adscode

SAĞLIK EĞİTİMİNDE HEDEFE KOŞAR ADIM!

Acıbadem Üniversitesi yeni akademik yıla ‘merhaba’ dedi…

SAĞLIK EĞİTİMİNDE HEDEFE KOŞAR ADIM!
Üniversite
‘Sağlık eğitiminde en iyisi olmak’ hedefiyle yola çıkan Acıbadem Üniversitesi yeni akademik yıla sade bir törenle başladı. Acıbadem Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Mehmet Ali Aydınlar yeni akademik yılın açılışında yaptığı konuşmada  “Acıbadem Üniversitesi bugün öğrencilerine sağlık alanında dünya standartlarında eğitim veren, sağlık sektörüne donanımlı mezunlar kazandıran bir üniversitedir” derken, öğrencilere çok çalışmaları önerisinde bulundu.
 

Sağlık eğitiminde sadece Türkiye'de değil dünyada da söz sahibi bir üniversite olma hedefiyle yola çıkan Acıbadem Üniversitesi, 2016-2017 akademik yılına Kerem Aydınlar Kampüsü Konferans Salonu’nda yapılan sade bir törenle ‘merhaba’ dedi. Acıbadem Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Mehmet Ali Aydınlar törende yaptığı konuşmada; 25 yıllık Acıbadem kültürünü yükseköğretime taşıyan Acıbadem Üniversitesi’nin dünyanın sayılı üniversitelerinden biri haline gelmesini hedeflediklerini belirtti. Acıbadem Üniversitesi’nin akademik, sosyal imkanları ve güçlü akademik kadrosu ile dünya standartlarında eğitim veren bir üniversite olduğunu vurgulayan Mehmet Ali Aydınlar öğrencilere seslenerek, “Son iki yıldır sadece Acıbadem Üniversitesi öğrencileri Acıbadem Sağlık Grubu’nun modern, çok gelişmiş hastanelerinde staj ve uygulama yapma imkanları buluyor. Amacımız; sizlerin iyi birer meslek sahibi olmanızı sağlamak ve topluma iyi yetişmiş, nitelikli sağlık profesyonelleri kazandırmak.  O halde sizler de çalışmalısınız, çok çalışmalısınız, daha çok çalışmalısınız” diye konuştu.  
  

“En iyi olma hedefine hızla ilerliyoruz”
Acıbadem Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Şahin de, üniversitenin kuruluşunda çok büyük bir hedefle yola çıktıklarını ve ‘dünyanın en iyisi’ olma hedefine hızlı adımlarla ilerlediklerini vurguladı. Bu yıl öğrenci sayısının 3 bin 700’e ulaştığını belirten Prof. Dr. Ahmet Şahin “Acıbadem Üniversitesi sağlığa odaklanmış bir üniversite. Hedefimiz Türkiye’de ve dünyada en iyisi olmak! En iyi sağlık profesyonelini, doktoru, hemşireyi, eczacıyı, sağlık teknisyenini yetiştirerek mesleğe hazırlamayı hedefliyoruz” derken öğrencilere “Acıbadem Üniversitesi’nden en iyisi olarak yetişip iş hayatına atılacaksınız. Siz de hedeflerinizi hiçbir zaman küçük koymayın. Biz nasıl sağlık alanında dünyanın en iyi üniversitesi olmayı hedefliyorsak sizin de hedefleriniz buna paralel olmalı” mesajını verdi.

“Biz gençlere çok iş düşüyor”

Acıbadem Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkan Vekili Ömer Faruk Erdil de törende yaptığı konuşmada “Geleceğin üniversite mezunu aydın bireyleri olarak ülkemizin sosyal, kültürel ve ekonomik kalkınmasında bizlere çok iş düştüğünü biliyor ve bu konuda çok çalışacağımıza söz veriyoruz. Bu anlayış ile ülkemize milletimize ve tüm insanlığa faydalı bireyler olma yolunda kararlıyız” dedi.

Açılış Dersi “Tıp Biliminde Çığır Açan Gelişmeler ve Gelecek”

Acıbadem Üniversitesi’nin 2016-2017 akademik yılının açılış dersini Acıbadem Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nurdan Tözün verdi. Prof. Dr. Nurdan Tözün “Tıp Biliminde Çığır Açan Gelişmeler ve Gelecek” başlıklı sunumunda öğrencilere çiçek aşısından organ nakillerine geçmişten geleceğe yolumuzu aydınlatan çarpıcı buluşları anlattı.
 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)