adscode
adscode

Sağlıklı Beslenme Önerileri Nelerdir?

Sağlıklı beslenmek demek sevdiğiniz yiyecekleri hala yemeye devam etmek, yediğiniz besinlerin içeriklerinin temiz olmasına dikkat etmek, daha doğal besinler tercih etmek ve sebze meyve ağırlıklı beslenmek…

Sağlıklı Beslenme Önerileri Nelerdir?
Sağlık
Sağlıklı beslenmek demek sevdiğiniz yiyecekleri hala yemeye devam etmek, yediğiniz besinlerin içeriklerinin temiz olmasına dikkat etmek, daha doğal besinler tercih etmek ve sebze meyve ağırlıklı beslenmek demektir. Basit bir şekilde sağlıklı beslenmek birçok kişi için oldukça zor hatta pahalı gelmektedir. Fakat aslında sağlıklı beslenmek çok daha uzun ve daha kolaydır. Sağlıklı beslendiğiniz sürece cildiniz canlanacak, kendinizi daha canlı hissedeceksiniz ve enerjiniz çok daha yüksek olacak. Sabahları uyanırken daha kolay uyanacak, daha kolay uyuyacak, hastalıklarınız daha az olacak. Ayrıca kadınlar için hamilelik planlaması düşünülüyorsa sağlıklı beslenmek onada yardımcı olacaktır.

Sağlıklı beslendiğiniz sürece ciltte oluşan renk eşitsizlikleri azalacak, sivilce problemi varsa azalacak, soluk bir cildiniz varsa bu kaybolacak. Bunun yanı sıra tırnak kırılması yaşayanlar, bileklerini çabuk burkanları kemiklerinde ağrı hissedenler, yorucu bir günün sonunda bir daha hiçbir zaman kalkamayacak gibi hissedenler önce beslenmelerindeki yanlışlıkları gözden geçirmelidirler. Bunun yanı sıra saçların sağlığı için, gece uykusunu daha kaliteli geçirebilmek için çok çok önemlidir.

Peki, sağlıklı beslenmek neden bu kadar önemli bir şey? Çünkü vücudumuz hergün 1600-2000 civarı kalori harcamaktadır.  Bu harcanan kalorinin yerine yemeklerle sürekli yenilerini eklemekteyiz. Tabiri caizse mazotlu bir arabaya kızartma yağı koyup aynı miktarda yolu arabaya hiç zarar vermeden kat etmesini bekleriz. Eğer vücudumuzun gerekli olan ihtiyacını damarlara ağır gelen yeteri kadar enerji vermeyen basit şekerler içeren fastfood veya paketli gıdalardan sağlamaya çalışırsak uzun vadede kalp sağlığımızı kaybedeceğiz, kemiklerimiz sağlamlığınız kaybedecek, sağlarımızı cansızlaşacak ve dökülecek, tırnaklarımız kırılacak. Günlük işlerimizi idame edebilmek için yeterli enerjimiz olmayacak.

Bunun için öncelikle kızartılmış besinler değil ızgaralanmış, haşlanmış besinler tüketmeliyiz. Taze ve yeşil besinler tüketmeliyiz. Günlük protein ve vitamin miktarına mutlaka ve mutlaka dikkat etmeliyiz. O çok sevilen fastfood ürünler haftada 1, iki haftada 1 e düşürülmeli ve dönüşümlü olarak tercih edilmeli. Öğünler küçültülmeli ve en fazla gün içinde harcadığımız kalori miktarınca kalori almalıyız. Bol su içmeyi asla unutmamalıyız. Bu makale ile ilgili kadın siteleri arasına giren https://www.melekhanim.com sitesine teşekkür ediyoruz.
 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)