adscode
adscode

Samsun Fen Bilimleri Okulları'ndan FIRST LEGO League yarışmasında büyük başarı

Proje ve robot tasarım alanlarında öğrencilerin çalışmalarını sergiledikleri uluslararası bir turnuva olan FIRST LEGO League yarışmasına katılan Özel Fen Bilimleri Okulları, şampiyonluk kupasını kaldıran…

Samsun Fen Bilimleri Okulları'ndan FIRST LEGO League yarışmasında büyük başarı
Okullardan Haberler
FIRST® LEGO® League / FLL, FIRST  Vakfı ve LEGO firmasının ortak çalışmasından doğmuş, 80 ülkede düzenlenen takım çalışması, proje ve robot tasarımı gibi alanlarda öğrencilerin çalışmalarını sergiledikleri uluslararası bir turnuvadır. Bu sene Türkiye’de 14. ‘sü düzenlenen FLL Turnuvasına 500’ ün üzerinde takım katılmış bu takımlardan 52’si yerel turnuvalarda elde ettiği başarılar sonucunda 10-11 Mart tarihinde İzmir Fuarında düzenlenen Ulusal Turnuvaya katıldı. Bu turnuvaya Ankara Yerel Şampiyonu ve Robot Performans 1.liği ödülüyle katılmaya hak kazanan Samsun Özel Fen Bilimleri Okulları Spectrum Fbora adlı takımı Türkiye Şampiyonu oldu, 18-21 Nisan tarihlerinde ABD Houston’da düzenlenecek olan World Festivaline katılmaya ve ülkemizi temsil etmeye hak kazandı.

Fen Bilimleri Okulları, Lise Robotik Takımı “ 7295 Specturm” ise FIRST (For Inspiration & Recognition of Science & Technology) Vakfı tarafından 10-12 Mart 2018 tarihinde Ülkerspor Arena’da düzenlenen FRC (FIRST Robotics Competition) liseler arası robotik turnuvasında 38 takım arasında ikinci oldu. Bu turnuvaya ilk kez katılan “7295 Spectrum” adlı takım; Eray Taşağıl, İlkay Baba’nın koçluğunda Emircan Emir, Metehan Mırık, Ozan Yalçın, İbrahim Şener, Batuhan Ergün adlı öğrencilerin performanslarıyla göz doldurdu.

Samsun Özel Fen Bilimleri Okulları Genel Müdürü Mustafa Kemal Yavuz, okullarında robotik ve kodlama eğitimine büyük önem verdiklerini, bu alanda FRC – FLL- -WRO – JR FLL gibi birçok robotik etkinliğe katılım sağladıklarını ve birçok başarıya imza attıklarını ifade etti. Bu başarılardan ötürü başta Robot Takımı mentörleri İlkay BABA ve Eray TAŞAĞIL’a, öğrencilerimiz Ravza Dündar, Ceren Özgündüz, Özge Özkan, Deniz Başar, Ali Yiğit, Can Güngör, Aybars Çebi, Salih Akgül’e ve bu başarıda katkısı olan tüm okul personeline sonsuz teşekküllerini iletti. Ülkemizi en iyi şekilde Amerika’da temsil edeceklerini ifade etti.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)