adscode
adscode

Samsung Geleceğin Mucitlerini Arıyor!

Öğrencilere bilimi sevdirerek onları yaratıcı düşünmeye ve yeni buluşlar yapmaya teşvik etmek üzere Samsung Electronics Türkiye önderliğinde, Yaratıcı Çocuklar Derneği işbirliğiyle bu yıl beşincisi düzenlenecek…

Samsung Geleceğin Mucitlerini Arıyor!
Türkiyeden Haberler
Öğrencilerin heyecanla beklediği “Samsung Geleceğin Mucitleri Yarışması”, yeni keşifleri desteklemeye devam ediyor. Samsung Electronics’in Yaratıcı Çocuklar Derneği işbirliği ile bu yıl beşincisi düzenlenecek yarışma, ortaokul çocuklarının çevrelerinde gözlemledikleri sorunları çözmek üzere hayal güçlerini kullanıp, bilimsel ve teknik bilgilerini geliştirmeleri için bir fırsat sunuyor. Teknoloji üreten bir kurumsal vatandaş olarak gençlerin ve çocukların üreten bireyler olarak yetişmesinin öneminin farkında olan Samsung Electronics’in ana sponsorluğunda düzenlenen “Samsung Geleceğin Mucitleri Yarışması”nın başvuruları ise 18 Mayıs 2018’e kadar devam ediyor.

Öğrencilerin mesleki seçimlerinde deneyimleyerek seçim yapmalarının önemine inanan Samsung Electronics, öğrencilerin yapmak eylemini deneyimleyerek kendi yeteneklerini görmelerini ve özgüvenlerinin artmasını hedefliyor. “Samsung Geleceğin Mucitleri” bilim yarışması da bu yaklaşımı benimseyerek, yenilikçi projeler üretmek için gerekli temel becerileri kazandırmak üzere ortaokul öğrencilerine sınırlarını aşmaları için bir fırsat sunuyor.

Samsung Geleceğin Mucitleri’ne kimler katılabilir?

“Samsung Geleceğin Mucitleri” bilim yarışmasına, ortaokul 5. 6. 7. ve 8. sınıflarında okuyan öğrenciler; çevre, enerji, sağlık ve teknoloji alanlarında geliştirdikleri proje veya ürün sunumları ile katılabiliyor. Yarışmaya, öğrenciler tek başına katılabileceği gibi takım olarak da katılım sağlayabiliyor. Proje başvuruları, 18 Mayıs 2018 tarihine kadar, www.geleceginmucitleri.com web sitesi üzerinden yapılabiliyor.

Geçen yıl yarışmaya 430 proje katıldı 

“Samsung Geleceğin Mucitleri” yarışmasına geçtiğimiz yıl, birbirinden etkileyici 430 proje katılırken, aralarından belirlenen 10 finalistin proje videolarının Kidz Tv’de yayınlanmasının ardından, halk oylaması ve nihai jüri değerlendirmesini başarıyla geçen üç proje ödüllendirildi. Kazanan öğrencilerin ödüllerini ise, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan takdim etti.

Yarışmaya ilişkin daha fazla bilgi için www.geleceginmucitleri.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)