adscode
adscode

Samsung’un maddi zararı ortaya çıkıyor!

​Samsung, Galaxy Note 7 modeliyle, maddi zararı bir kenara bırakırsak, itibarını da büyük zarar verdi. Peki ilk maddi tablolar neyi işaret ediyor?

Samsung’un maddi zararı ortaya çıkıyor!
Bilim Teknoloji
Samsung'un büyük umutlarla satışa sunduğu Galaxy Note 7; firmanın güvenilirlik imajını resmen yerle bir etti. Özellikle Amerika ve Batı Avrupa ülkelerinde, Güney Koreli üretici hakkında ciddi kampanyalar düzenleniyor ve bu sivil hareketlerde, kullanıcıların Samsung’dan kesinlikle kaçınılması öğütleniyor.

Bu kampanyalar özellikle uçuşlarda, ciddi şeylere işaret ediyor. Pek çok dev hava yolu şirketi, Samsung telefon sahiplerine özellikle anons yapıyor ve cep telefonlarının mutlak surette kapalı olmasını öğütlüyor.

Sadece birkaç gün içinde, birkaç milyar dolar zarar elde edildi. Şirket, tüm modellerin bedelini kullanıcılarına ödemek zorunda olduğu için yalnızca ilk ayın modeli 10 milyar doları bulmuş durumda.

İkinci aşama ise bayi kanalı… Güney Koreli teknoloji devi, alternatif bir model geliştirmeye başladı bile. Ancak bayilerin bu modeli kabul etmesi, özellikle yazımızda bahsi geçen kıta ülkelerinde büyük sorunlar yaşatacak. Amerika Birleşik Devletlerinde, pek çok bayinin, Samsung ile anlaşmasını fesih ettiği başka Uzak Doğulu üreticilerle (LG, HTC, Sony, Huawei) anlaşma yaptığı konuşuluyor.

Creative Strategies’in ünlü analisti Carolina Milanesi, “Bu şirkette kesinlikle yanlış olan bir şeyler var… Dünyanın en büyük telefon üreticisi iseniz, böyle bir şeye sebep olma lüksünüz yok. Şirket, insanlara maddi ve manevi travmalar yaşattı. Bunun bedeli, birkaç yıl sürecek ve her yıl satışları düşürecek bir etmenin ötesinde. Evinize Samsung televizyon alırken veya i iş yerinize bir klima alırken, aklınıza ilk olarak yaşanan facialar gelmeyecek mi?” ifadelerini kullandı.

Tek bir model beş yıl içinde; geri çekme operasyonları ve tazminat davaları dahil, 100 milyar doların üstünde bir bedel ödeyebilir. Bu çapta bir bedelle yüzleşen tek global şirket, emisyon skandalı ile Volkswagen olmuştu.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)