adscode
adscode

Sanal soyguna devlet seyirci kalıyor!

​Kapkaçın yerini internet ve telefon dolandırıcılığı aldı. Tüketici Sorunları Derneği Başkanı Ağaoğlu, her gün yaklaşık 10 bin kişinin tuzağa düştüğünü söyledi. "Tweetleri takip eden devlet bu dolandırıcıları…

Sanal soyguna devlet seyirci kalıyor!
Türkiye'den Haberler
Kapkaçın yerini internet ve telefon dolandırıcılığı aldı. Tüketici Sorunları Derneği Başkanı Ağaoğlu, her gün yaklaşık 10 bin kişinin tuzağa düştüğünü söyledi. “Tweetleri takip eden devlet bu dolandırıcıları niye yakalamıyor” diye sordu.

Bugün Gazetesi'nin haberine göre, son yıllarda kapkaç olaylarının yerini internet ve telefon dolandırıcılığı aldı. Tüketici Sorunları Derneği (TÜSODER) Genel Başkanı Aydın Ağaoğlu, her gün yaklaşık 10 bin kişinin cep telefonu ve internet üzerinden dolandırıldığını iddia ediyor. “Atılan tweetleri takip eden devlet, bu dolandırıcıların sitelerini nasıl yakalayamıyor, anlamıyorum” diyor.

ŞİKAYET EDİYORUZ İŞLEM YAPAN YOK

Çağrı hacker'ları ve internet dolandırıcılarına karşı yetkili kurumların harekete geçmediğini aktaran Ağaoğlu, “Bu işin sorumlusu Gümrük Ticaret Bakanlığı bünyesindeki Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü, gerekli tedbirleri almayan BTK, emniyetin Bilişim Suçlarıyla Mücadele Şubeleri ve savcılar. Ama ortada işlemeyen bir sistem var. Şikayet ediyoruz, 6 ay sonra dönüş oluyor. Geçen yıl laboratuvar testleriyle kanıtladığımız zehirli bal satışı hakkında suç duyurusu yaptık, hâlâ dönüş olmadı. İnsanlar hayali ürün ve hizmetlere abone edilerek paraları gasp ediliyor” şeklinde konuşuyor.

ESENYURT'TA BİNLERCE TÜKETİCİ ALDATILDI

1 Mayıs'ta ‘Elektronik Ticaret Yasası'nın dolandırıcılık olaylarının önünü almak için yapılsa da işe yaramadığını söyleyen Ağaoğlu, “Yasak olmasına rağmen insanlara mesaj ve aramalar gelmeye devam ediyor.İnsanlar hayali ürün ve hizmetlere abone edilerek mağdur ediliyor, paraları gasp ediliyor” dedi.  

KARAR 7 AY SONRA VERİLDİ

Esenyurt'ta SMS ve mail gönderen bir inşaat firmasına dikkat çeken Ağaoğlu, “7 ay önce Gümrük Ticaret Bakanlı bünyesindeki Reklam Kurulu'na şikayet ettik. Reklamları durdurma kararı 7 ay sonra verildi. Ama atı alan Üsküdar'ı çoktan geçti” dedi.

"PARAMIZI NASIL ALIRIZ"

Bazı savcıların da telefonlarına gelen mesajlarla dolandırıldığını anlatan Ağaoğlu, “Sonra beni arayarak ‘Bu paraları geri alabilir miyiz' diye soruyorlar. ‘Dosya masraflarını geri almak için tıklayın' diye mesaj geliyor, bastığın anda dolandırılıyorsun. Bakanlık bu dolandırıcıları biliyor ama görevini yapmıyor. Şikayet etmemizi bekliyorlar. Oysaki bunları takip ederek çözmeleri gerek” dedi.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)