adscode
adscode

Sanat Tohumu Çocuklukta Ekilir

ERA Kolejleri’nde ilkokul öğrencilerini tiyatronun coşkusu sardı.

Sanat Tohumu Çocuklukta Ekilir
Özel Okullar
22 ve 24 Aralık’ta çevre bilincini işleyen Çer Çöp isimli oyunu izlemeye gidecek olan öğrenciler, gelecek dönemde eğitmenleri eşliğinde hazırlanarak kendi yeteneklerini ortaya koyacak ve hayatlarında ilk kez sahneye çıkacaklar!

Yaşamın her alanında bilgili ve çözüm bulan bireyler yetiştirebilmek için sanatla küçük yaşta tanışmak büyük önem taşıyor. Böylece hem yetenekli çocukları fark etmek mümkün hem de sanat yardımıyla yaşamı daha da zenginleştirmek.



İstanbul’da 10 kampüsüyle eğitim veren ERA Kolejleri, bu yıl tiyatro etkinlikleri kapsamında çevre bilincini de çalışmalara ekleyerek, öğrencilerini bilgilendiriyor. Yapılan organizasyon ile profesyonel bir tiyatro grubu, 22 Aralık ve 24 Aralık tarihlerinde öğrencilere kullandığımız eşyaların geri dönüşümüyle ilgili bilinç kazandırmayı amaçlayan Çer Çöp Adlı oyunu sergileyecek. Oyunu izleyen ilkokul öğrencileri, 4 aylık bir hazırlıkla gelecek dönem bu özgün eseri kendileri sahnelemeye hazırlanıyorlar.

Yeteneğin erken yaşlarda keşfedilmesi gerektiğinin bilinciyle gerçekleştirilen bu çalışma, aynı zamanda sanattan zevk alan, sorunlarını sanatın zenginliği ile daha rahat aşabilen bireyler yetiştirmeyi hedefliyor.




 Bir profesyonel tiyatro oyuncusu ve eğitimcisi tarafından seçilecek öğrenciler, hem tiyatro grubu hem de okulun eğitimcilerinin desteğiyle gelecek dönem hayatlarında ilk kez sahneye çıkacaklar. Oyuncu seçmelerinde yer almak isteyen öğrenciler, 22 ve 24 Aralık’ta sahnelenecek oyunu izlemeye gidecekleri için oldukça mutlu. Anne babalar da iyi bir tiyatro izleyicisi olmak için sanatla erken yaşta tanışmak gerektiğinin bilinciyle, çocuklarının kendi yeteneklerini keşfetmesinden ve takım oyununu öğrenecek olmalarından dolayı mutlu.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)