adscode
adscode

“Sanatçının aç kalacağı” görüşü artık tarih olmak üzere

7. Inarts Yurtiçi ve Yurtdışı Sanat ve Tasarım Okulları Fuarı, 02-03 Nisan tarihlerinde yapılacak.

“Sanatçının aç kalacağı” görüşü artık tarih olmak üzere
Etkinlikler
“Sanatçının aç kalacağı” görüşü artık tarih olmak üzere. Geleceğin çok kazandıracak yeni nesil mesleklerinin çoğu kreatif kariyerler etrafında şekilleniyor. Bu da daha fazla üniversite seviyesinde  sanat ve tasarım eğitimi anlamına geliyor.

Dünya Ekonomik Forumu, Ocak 2016, ‘Mesleklerin Geleceği’ raporuna göre dünyada artık 4.sanayi devrimi başlıyor. Bu değişimin etkisiyle 2020’ye kadar yeni nesil mesleklerde 2 milyon kişiye yeni istihdam sağlanacak, 7 milyon kişi de işini kaybedebilir. 

İstihdamın sağlanacağı yeni nesil mesleklerin başında kreatif sanat ve tasarım kariyerleri geliyor.  Artık geleneksel “sanatçının aç kalacağı” görüşü kaybolmaya mahkum, çünkü bu meslekler çok kazandırıyor. Özellikle dijital sanatlar, moda, tasarım, iç mimarlık, oyunculuk, fotoğrafçılık, endüstriyel tasarım, film yapımcılığı gibi alanlar gelişmeye çok açık. Bu alanlarda eğitim imkanı sunan dünyaca ünlü üniversiteler ve akademiler ise detaylı bilgi vermek üzere 02-03 Nisan 2016 tarihlerinde Intercontinental Hotel, Taksim’de gerçekleştirilecek Inarts Sanat ve Tasarım Okulları Fuarı’nda ziyaretçilerle bir araya gelecek.

US Bureau Education’a göre sanat ve tasarım üzerine kariyer planlamanın sebepleri ise şöyle; 

    •    Yaratıcılık alanlarındaki  iş olanakları  son 5 senede modern ekonomilerde %10’dan %30’a çıktı.
    •    2016’da sanatçılar ve tasarımcılar için işlerin %42 artacağı öngörülüyor.
    •    Amerika’da 34 milyon kişi sanat ve tasarım alanlarında çalışıyor.

Tüm dünyadan moda, tasarım, sanat üniversite ve akademilerini, sanat eğitimlerine ilgi duyan öğrenci ve genç profesyonellerle buluşturan Inarts’da öne çıkan alanlar ise moda, dijital sanatlar, tasarım, iç mimarlık, mimarlık, oyunculuk, fotoğrafçılık, güzel sanatlar, dans, bale, tiyatro, endüstriyel tasarım, taşıt tasarımı, sanat yönetimi, film yapımcılığı, mutfak sanatları. 

Fuara katılan okul temsilcileri, fuar ziyaretçilerine, okul ücretleri, giriş ve başvuru şartları, burs imkanları, yurtdışında yaşam koşulları, ülkelerinin eğitim sistemleri hakkında her türlü bilgiyi vererek, eğitim görmek isteyenlerin tüm sorularını cevaplayacaklar. Fuarda ön lisans, lisans, yüksek lisans eğitimleri, yaz okulları, kısa ve uzun dönem mesleki eğitimler hakkında detaylı bilgi almak mümkün olacak.

Türkiye’nin ilk sanat ve tasarım odaklı eğitim fuarı INARTS Yurtiçi ve Yurtdışı Sanat Eğitim Fuarı giriş davetiyeleri ücretsiz olarak http://www.inartsfair.com/ adresinden temin edilebiliyor. 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)