adscode
adscode

Sarıkamış Şehitleri İçin Bisiklet Turu

İstanbul'dan dün başlayan bin 879 kilometrelik 6. Sarıkamış Şehitlerini Anma Bisiklet Turu'nun Sakarya güzergahı geçildi.

Sarıkamış Şehitleri İçin Bisiklet Turu
Etkinlikler

Bisiklet Federasyonu tarafından harekatın 100. yıl dönümünde düzenlenen tur kapsamında Sakarya'ya ulaşan bisikletçiler için Kent Meydanı'nda tören düzenlendi.

Kocaeli Brisa Spor Kulübü, Konya Torku Şeker Spor Kulübü, Konya Gençlik ve Spor Kulübü, Trabzon Gençlik ve Spor Kulübü sporcularının katıldığı bin 879 kilometrelik tur, Bolu, Karabük, Kastamonu, Sinop, Samsun, Giresun, Trabzon, Rize, Hopa, Artvin, Şavşat, Ardahan, Kars ve Sarıkamış'ı kapsayan güzergahın geçilmesiyle sona erecek.

Kafile başkanı Tuna Akyüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gençlerde tarih bilincini oluşturmak için tur düzenlediklerini söyledi.

İnsanların tarihini bilmeden geleceğini şekillendiremeyeceğini ifade eden Akyüz, "Amacımız, bisiklet ailesi olarak canı pahasına bu vatanı bize emanet eden şehitlerimize minnet borcumuzu ödemek. Geçmiş olduğumuz illerde bir olaya da dikkati çekmek istiyoruz" diye konuştu.

İstanbul'dan Sarıkamış'a bin 879 kilometrelik yolu pedal çevirerek tamamlamanın kahramanlık olduğunu anlatan Akyüz, yol boyunca öğle yemeği molası bile vermediklerini dile getirdi.

Günde sadece iki defa insani ihtiyaç molası verdiklerini aktaran Akyüz, kafilede Avrupa, Balkan şampiyonları ve Türkiye rekortmeni 12 milli sporcunun bulunduğunu kaydetti.

Konya Torku Şeker Spor Kulübü sporcusu Muhammet Atalay da Rize ve Hopa'dan sonra Sarıkamış'a ulaşacaklarını belirterek, "Şehitlerimizin donarak vefat ettiği yollardan geçerek o duyguyu yaşamaya çalışıyoruz. Vatani görevimizi onlar kadar yapamasak da milletimize bir şekilde bu duyguyu yaşatmak istiyoruz. Ben iki yıldır katılıyorum, çok değişik bir duygu" diye konuştu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Salih Koşu da organizasyonun çok önemli olduğunu vurgulayarak, sporculara başarı diledi.

Koşu, Sarıkamış'a ulaştırmaları için milli sporculara toprak verdi.

Kafile, Kent Meydanı'ndaki programın ardından Koşu'nun start vermesiyle Bolu'ya hareket etti.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)