adscode
adscode

SAÜ'den 5 bin öğrenciye iş imkanı

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) tarafından hayata geçirilen uygulamalı eğitim modeli Mesleki Uygulama Yönetim Sistemi (MUYS) kapsamında 5 bin öğrenci, çeşitli işletmelere yerleştirildi.

SAÜ'den 5 bin öğrenciye iş imkanı
Üniversite
SAÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, üniversitenin iş dünyasına nitelikli elaman yetiştirmek için hayata geçirdiği 3+1 ve 7+1 MUYS, iş dünyasından yoğun talep gördü. Yaklaşık 5 bin öğrenci, kamu ve özel sektördeki çeşitli işletmelere bilgisayar yardımıyla otomatik olarak yerleştirildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas, SAÜ'nün Türkiye'deki istihdam sorununun çözümüne yönelik geliştirdiği öncü bir projeyi devam ettirdiklerini belirterek, "SAÜ olarak yıllardır hem iş dünyasında hem akademik çevrelerde dile getirilen 'ara eleman ihtiyacı', 'üniversite ve sanayi işbirliği' gibi sorunların çözümüne yönelik öncü bir proje geliştirdik ve bunu devam ettiriyoruz. Bu proje Sakarya'daki sanayinin nitelikli insan ihtiyacını karşılayacak bir proje olmanın yanı sıra tüm Türkiye'de model olacak bir projedir. SAÜ, Türkiye'de ilk olarak nitelikli ara eleman yetiştirmeye yönelik geliştirdiği bu projeyle lisans ve meslek yüksekokullarından mezun olan öğrencilerine daha okurken iş yaşamına atılma fırsatı sunuyor" dedi.

"Öğrenci memnun, sektör memnun"

SAÜ Teknoloji Fakültesi Dekanı ve Meslek Yüksekokulları Koordinatörü (MEYOK) Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık da 7+1 uygulamasının Teknoloji Fakültesinde beş bölümde, meslek yüksekokullarında 45 bölümde uygulandığını söyleyerek, bugüne kadar 7+1 iş yeri uygulamasıyla 392, 3+1 iş yeri uygulamasıyla 12 bin 450 öğrencinin iş yerlerinde eğitim gördüğünü belirtti. Sarıbıyık, 7+1 ve 3+1 iş yeri uygulamasına sektörden yüksek talep olduğuna dikkati çekerek, yaptıkları anketlere bakıldığında öğrenci, akademisyen ve sektör temsilcilerinin de uygulamadan memnun olduğunu gördüklerini belirtti. SAÜ ile Sakarya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü arasında yapılan protokolle 7+1 ve 3+1 kapsamında iş yeri uygulamasına katılan öğrencilerin sigorta ve ücretlerinin İŞKUR tarafından karşılandığını söyleyen Sarıbıyık, şöyle konuştu:

"Bu kapsamda şartları sağlayan öğrencilere günlük 50 lira ödeniyor. İş başı eğitimi sonunda eğer öğrencimizin çalıştığı iş yeri üç ay içinde, öğrencimizi istihdam ederse imalat sektöründe 42 ay, diğer sektörlerde 30 ay SGK işveren payı İŞKUR tarafından karşılanıyor. Bu hem öğrencimiz hem de sanayici ve işletmeler için büyük bir kazanç oluyor. Öğrenci de sektör de memnun oluyor.

AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)