adscode
adscode

Seçim Bitti, Türkiye Önüne Odaklanmalı!

Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) dün yapılan yerel seçimler ile ilgili yazılı açıklama yaptı.

Seçim Bitti, Türkiye Önüne Odaklanmalı!
Sendikalar
Türkiye’nin seçim sürecinde yaşananları arkasında bırakarak yeniden memleket meselelerinin çözümüne, yeniden eğitim sistemi reformlarına, yeniden ekonomiye ve demokratik, yapısal reformlara odaklanması gerektiğini söyleyen DES Genel Başkanı Gürkan Avcı, şunları söyledi.


2014 yerel seçim sonuçları hem iktidar partisine hem de muhalefet partilerine ve özellikle de kazanan belediye başkanlarına daha fazla sorumluluk yüklemiştir. DES olarak bir kez daha bu seçim sürecinden yüzünün akıyla çıkan muhterem milletimize, demokrasinin en temel unsuru olan seçimlerin sağlıklı ve seri bir şekilde işlemesinde sandık başkan ve üyesi olarak görev yapan öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. 30 Mart yerel seçimleri ülkemize ve milletimize hayırlı olsun.

 

Seçim sonuçlarının aynı zamanda gelecek dönemin eğitim ve ekonomi politikaları gibi konularda iktidar partisine ve tali olarak ta yeni belediye başkanlarına görev ve sorumluluklar yüklediğini unutmamamız gerekmektedir. 30 Mart seçim sonuçları aynı zamanda bu isteklerinde göstergesi olarak algılanmalıdır. Seçimler sağlıklı bir şekilde yapılmış ve tamamlanmıştır. Şimdi iktidara düşen, öğretmenlerimizi rahatlatmak, öğrenci ve velilerimizin taleplerine yoğunlaşmak ve yepyeni bir ruhla ileri düzeyde en nitelikli bir eğitim sistemi oluşturmayı başarmaktır. Eğitim sisteminde vizyoner bir rönesans dönemi başlatan Milli Eğitim Bakanlığı’nın Türkiye’nin 2023 hedeflerini gerçekleştirmesi için eğitim sisteminde ve eğitim çalışanlarının durumunda yepyeni politikalar, çağdaş ve özgün reformlar ve demokratik kriterleri biran önce hayata geçirmesi gerekiyor.

 

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)